Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Incepe Festivalului International al Artei Lirice

Miercuri începe cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internațional al Artei Lirice, care întruneşte la Sibiu artişti din 15 ţări. Festivalul debutează mâine cu concertul vocal/simfonic "Gloria" de A. Vivaldi, în interpretarea orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu şi a Corului Filarmonicii „Transilvania” Cluj-Napoca, soliştilor Brigitte Peyré (soprană), Isabelle Ruba (mezzosoprană), Viviane Loriaut (orgă), sub bagheta dirijorului François Robert Girolami.

„Este o nouă aventură pentru mine la Sibiu. De data aceasta am venit la Sibiu alături de colegii mei francezi. Concertul “Gloria” de Vivaldi va fi interesant pentru public şi va crea cu siguranţă emoţii în rândul celor prezenţi. Alături de solişti, mâine seară vom avea şi corul Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, un cor excelent cu care am colaborat în nenumărate rânduri”, a spus declarat François Robert Girolami.

Publicul sibian se va putea bucura de concerte de operă, dar şi de concursul internațional de canto ”Vox Artis”, la care s-au înscris peste 50 de candidați.

„Sunt încantată de acest oraş minunat. Ce m-a impresionat cel mai mult a fost muzicalitatea limbii şi frumuseţea peisajului de aici. Eu am mai cântat “Gloria” Vivaldi şi pot să vă spun că este la fel de interesantă atât în ceea ce priveşte părţile orchestrale cât şi cele corale. Este o compoziţie foarte apreciată în Franţa”, a spus mezzosoprana Isabelle Ruban.

Festivalului Internațional al Artei Lirice reuneşte pe scena sălii Thalia artişti ai scenei lirice, directori de teatre lirice, critici şi profesori din ţară, dar şi din Austria, Bulgaria, Chile, Coreea de Sud, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Rusia, Republica Moldova, Serbia, SUA, şi Ucraina.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus