În perioada 22-23 septembrie, Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi, din nou, gazda Târgului de Ţară. Astfel, elemente de artă culinară românească, reprezentative pentru subzonele etnografice ale judeţului Sibiu şi ale judeţelor Braşov şi Alba, vor fi prezente la Târgul de Țară.
„Prin crearea unei piețe care promovează produsele tradiționale româneşti se urmăreşte conștientizarea importanței păstrării bucătăriei tradiționale, ca valoare reprezentativă pentru civilizația populară, marcă a identității noastre culturale”, a spus muzeograful Lucian Robu.
Dintre cele mai cunoscute produse care readuc în prim-plan specificul culinar transilvănean amintim: sortimente de brânză de la producători certificaţi din Şura Mare şi Răşinari, produse din carne de la Tălmăcel şi Sibiu, pâine românească preparată în casă, faimoasa plăcintă de Turnu, hencleş după reţetele renumite ale saşilor agniţeni, turtă dulce, zacuscă şi gemuri preparate în comunităţile de pe valea Hârtibaciului, miere, sucuri de fructe de pădure şi tradiţionala ţuică de Sălaj. Nu va lipsi binecunoscuta tocană de oaie şi de vită cu mămăligă, preparată la ceaun. Preparatele calde se vor realiza în fața celor dornici să învețe sau doar să îşi amintească rețetele tradiționale.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 306
Ultimele comentarii
Acum 46 minute
Emil
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
Newman
Acum 2 ore
Florin alexandru
Acum 3 ore
@bastiu