Miercuri,
04.08.2021
Parțial Noros
Acum
24°C

Turcan: In ce priveste aderarea Romaniei la Schengen, corespundem, dar ne sunt aplicate corectii

Deputatul PDL Raluca Turcan susţine, referitor la aderarea României la spaţiul Schengen, că ţara "corespunde", însă îi sunt "aplicate corecţii" pentru că nu respectă justiţia şi statul de drept.

Referindu-se, în cadrul dezbaterii intitulate "Provocările României Europene", organizată de Fundaţia Creştin-Democrată, joi, la Sibiu, la "provocările" la care nu a reuşit să răspundă România, Raluca Turcan a menţionat inclusiv aderarea la spaţiul Schengen, spunând că, deşi ţara "corespunde", îi sunt "aplicate corecţii" pentru că nu respectă justiţia şi statul de drept.

"România nu a reuşit să răspundă provocărilor privind aderarea la spaţiul Schengen, unde, deşi corespundem, ne sunt aplicaţii corecţii politice pentru că nu respectăm justiţia şi statul de drept", a spus deputatul PDL.

În plus, ea este de părere că România a făcut paşi înapoi, în ultima perioadă, "pe drumul integrării depline în Uniunea Europeană".

"Am avut senzaţia că România, în ultima perioadă, a făcut mai mulţi paşi înapoi pe drumul drept pe care îl aveam spre o integrare deplină în Uniunea Europeană. Atunci când am aderat la UE, am avut drept obiectiv reducerea diferenţei de nivel de trai, care ne separă pe noi de ceilalţi cetăţeni europeni. Pe acest drum pe care pornisem s-au făcut paşi înapoi şi nu doar din punct de vedere economic, ci şi al valorilor care caracterizează Uniunea Europeană. Atunci când am devenit membri ai Uniunii, a trebuit să răspundem unui set de condiţii, de principii. Prima condiţie era să îndeplinim un criteriu politic care se referea la valori, la reguli, la statul de drept. Aici, prin ce s-a întâmplat în ultima perioadă, ne-am îndepărtat de cei care ne-au întins o mână. (…) Dincolo de principii, din punct de vedere economic România trebuia să răspundă unor provocări. Cetăţeanul vede această integrare, ca prim impact asupra vieţii sale de zi cu zi, modul în care evoluează nivelul său de trai", a spus vicepreşedintele PDL.

La dezbatere au participat şi Klaus Sollfrank, directorul general Hanns Seidel Stiftung România, Radu Preda, director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase (INTER) şi Adrian Papahagi, vicepreşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate.

Ministerul român de Externe a informat, joi, că majoritatea statelor membre continuă să susţină ferm aderarea României la spaţiul Schengen, Olanda şi Germania arătând că aşteaptă pentru luarea deciziei raportul pe MCV din decembrie al Comisiei Europene

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 8 ani

pe langa ca nu ai nici o legatura cu Sibiul mai vorbesti si tampenii!!! NU corespundem din nici un punct de vedere...povesti nemuritoare!!!
Raspunde

SEENGHEN

Acum 8 ani

Ati ratat tot se neati mintit nu marim TVA nu TAIEM SALARI SI PENSI intram in seenghen in martie 2011 pentru SIBIU centura orasului cu 15 km mai scurta sabotarea AEROPORTULUI IN dauna celor de la tg mures si cluj neimplicarea in mentinerea echipei de fotbal VOINTA in prima LIGA NEMODERNIZAREA STADIONULUI SIBIENI LA prin votu masiv va tinut la putere pe voi si pe sefu vostru BASESCU CITE locuri de munca ati creat in SIBIU DACA nu era JOHANISS aveam soarta a celorlante judete ADICA FALIMEENT TOTAL singuru politicean credibil este PRIMARU SIBIULUI RESTU NUMAI GARGARA s-a traiti voi bine restu praf de iei
Raspunde

#

Acum 8 ani

Cautati pe pagina Camerei deputatilor pe cei care reprezinta Sibiul... N-o sa gasiti nimic. Pagina este: .cdep.ro/
Raspunde

gigel

Acum 8 ani

felicitari organizatoriilor pentru aceasta dezbatere, a fost una constructiva si obiectiva asupra situatiei Romaniei. Sunt de aceeasi parere cu d-na Raluca, toate semnalele din afara tarii ne arata acest lucru.
Raspunde

YRFThGtIFOMSJqrmd

Acum 8 ani

Check that off the list of things I was cofnuesd about.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus