Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Joi incepe Festivalul Berii

Joi, 27 septembrie, în Piața Mare, începe cea de-a doua ediție a CibinFEST. Cel mai mare parc de distracții mobil din România va fi „condimentat” cu un festival al berii, foarte asemănător cu celebrul Oktoberfest german, într-un cort de 1200 de metri pătrați. În această dimineață, echipele de montaj au început lucrul la ridicarea cortului iar începând de mâine, în centrul orașului vor începe să fie montate diversele atracții ce vor compune parcul de distracții. Ciocanele, Enterprise, imensul paianjen Techno Jump și multe alte mașinării vor face din nou deliciul publicului amator de senzații tari. „Bazându-ne și pe reacțiile celor ce au vizitat CibinFEST anul trecut am făcut o selecție atractivă pentru ediția din acest an. Am adus cele mai spectaculoase utilaje și sperăm ca sibienii să se simtă cel puțin la fel de bine ca și anul trecut”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul evenimentului.

Dacă în exterior distracția este asigurată de superatracțiile parcului de distracții, în interior atmosfera bavareză va fi întreținută de o trupă venită special din Austria pentru acest eveniment, Spatzen 2000. Alături de austrieci, în cort vor mai concerta Snaco Dixie Band iar trupele de dansuri săsești a FDGR și Ringelrein din Bacău vor susține vineri, sâmbătă și duminică spectacole de dansuri săsești și tiroleze. Cortul din Piața Mare se va deschide în fiecare zi la ora 12 și se va închide la ora 23. În fiecare zi, în cort vor avea loc nenumărate concursuri, cu premii în bere sau băuturi răcoritoare. „Ne-am gândit la niște concursuri care să fie atât amuzante cât și potrivite cu ambianța unei sărbători bavareze. De exemplu, vom avea un concurs 100% bavarez, de aruncare a covrigilor. Covrigii vor fi aruncați pe o creangă specială, iar cei care vor reuși să agațe toți covrigii vor fi declarați câștigători. Iar acesta este un singur exemplu de concurs, avem mult mai multe pregătite pentru sibieni”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț. Prețurile la bere variază între 4 și 8 lei paharul, în funcție de sortimentul ales. În total, la cele peste 20 de dozatoare se vor putea servi 8 sortimente diferite de bere.

Dar pentru că petrecerile bavareze nu se rezumă doar la băutul berii, în cortul din centrul Sibiului vor sosi trei gastronomi de clasă. La standul Hermania Grill sibienii vor putea gusta delicioșii Weisswurst, Szigeti Grill din Ungaria va servi o largă paletă de produse la grătar și la ceaun iar Grătarul „Bătrânu Sas” va pregăti tot felul de bunătățuri, printre care cârnați fierți în moare de varză. Cum în cort se estimează un consum record de bere, împreună cu partenerul Schuster Ecologic, organizatorii au gândit un sistem de premiere pentru cei ce vor colecta deșeurile provenite de la comercianți. Astfel, cei care vor contribui la curățenia din cort, vor aduna paharele sau dozele de bere și le vor preda la standul special amenajat vor primi premii pentru efortul depus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

alex

Acum 11 ani

cel mai tare part de distracti din tara
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus