Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

Fosti jucatori ai CSU Sibiu se intalnesc, maine, cu elevii pentru a promova baschetul in scoli

Mâine, 27 septembrie 2012, doi foști componenți ai echipei de baschet masculin CSUSibiu vor promova baschetul în rândul elevilor a două școli din Sibiu.

Acțiunea face parte din proiectul „Promovarea Baschetului în Şcoli”. Școlile vizate sunt Şcoala Generală nr. 6 şi Colegiul Naţional Pedagogic „A. Şaguna” din Sibiu. „Jucătorii prezintă elevilor regulile de baschet şi importanţa fair-playul în jocul de echipă apoi formează mai multe echipe care se întrec pe terenul de baschet într-un mini-campionat de streetball. Jucătorii invitaţi prezintă copiilor beneficiile sportului şi ce a însemnat pentru ei să evolueze pentru o echipă cu tradiţie cum este CSUSibiu”, transmit reprezentanții asociației „Al 6-lea jucător”, cea care a inițiat proiectul de promovare a baschetului în instituțiile de învățământ.

La sfârşitul acţiunii, organizatorii vor dona şcolilor echipamente sportive, mingi de baschet şi vor oferi elevilor posibilitatea să primească autografe de la idolii lor.

Proiectul „Promovarea Baschetului în Şcoli” a ajuns la al șaselea an de când se desfăşoară şi este inclus pe agenda sportivă şi cofinanţat de Primăria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. „Proiectul, devenit deja un reper în peisajul sportiv-educaţional local şi un exemplu în cel naţional, se adresează în special copiilor între 8-14 ani şi îşi propune să le atragă atenţia asupra unei alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber, printr-o abordare directă şi exemplificativă. Elevii şcolilor sibiene fac cunoştinţă cu jucători profesionişti de baschet, de multe ori idolii lor. Jucătorii sunt antrenori de ocazie şi îi învăţă pe cei mici regulile de bază ale jocului de baschet, copiii întrecându-se într-un mini-campionat de baschet”, a declarat Claudiu Hila, președintele Asociației „Al 6-lea jucător”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

cititor

Acum 10 ani

Foarte frumos !
Raspunde

ion

Acum 9 ani

Asa cum am mai spus,nu va mai tot laudati.Primaria trebuie sa afle ca arunca banii pe fereastra! banii ar trebui sa ajunga la sportivii care au nevoie de ei nu la niste spectatori care zic ca promoveaza baschetul!baschetul este promovat de echipele de baschet nu de spectatori!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus