Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
18°C

CIBINFEST - 4 zile de petreceri

Prima ediție a CibinFEST în Piața Mare a Sibiului a fost un succes total. Noul concept, de a combina parcul de distracții cu un festival al berii foarte asemănător cu faimosul Oktoberfest munchenez a convins sibienii să „se lase pradă” unei continue petreceri ce a durat patru zile și patru nopți.

Cel mai mare parc de distracții mobil din România a făcut deliciul celor mici și i-a încântat peste măsură pe cei mari. Pe lângă cele cinci atracții extreme, dedicate în special celor mari, copiii s-au putut distra în mașinuțe, pe trenulețe, pe carusel și chiar într-un cinematograf 7D. „Parcul de distracții a fost extrem de apreciat. Am gândit de la bun începu CibinFEST ca un eveniment aparte față de restul evenimentelor din Sibiu tocmai pentru a oferi sibienilor și o alt fel de distracție. Una mai copilărească, dacă vreți, dar din cale afară de amuzantă”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul evenimentului.

Dacă afară s-a testat nivelul de adrenalină, în interiorul cortului s-a testat anduranța la distracție. 1200 de metri pătrați de cort au fost umpluți până la refuz, în fiecare seară, de sibienii ce au dorit să trăiască experiența unui festival de bere organizat altfel. Cu un program de divertisment aparte și cu specialități culinare dintre cele mai diferite. Fără îndoială, punctul de atracție al fiecărei seri a fost concertul, parcă nesfârșit, al formației Spatzen 2000. Formație autentică de Oktoberfest, cu un repertoriu ce nu o dată a ridicat în picioare întreaga asistență, Spatzen 2000 au transformat CibinFEST-ul într-un Oktoberfest pe româneschte. Alături de austriecii de la Spatzen 2000 în imensul cort din centrul orașului au mai cântat Snaco Dixie Band iar sibienii au putut să vadă „la lucru” formația de dansuri săsești a Forumului Democrat al Germanilor și ansamblul Ringelrein din Bacău. „Cred că cel mai mare plus pe care l-a adus acest eveniment pentru Sibiu este atmosfera de Oktoberfest, ceea ce ne și doream de la început. Un festival al berii este deja un eveniment banal. Unul cu atmosferă, însă, e complet diferit. Am rămas surprins nu atât de numărul foarte mare de oameni cât de deschiderea lor față de atmosfera creată. Sunt convins că sibienii s-au distrat excelent. Am văzut oameni fericiți, lipsiți de inhibiții, care s-au lăsat purtați de val. Încet, încet cred că ne apropiem de atmosfera sărbătorilor de toamnă bavareze”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț.

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

aLEX

Acum 8 ani

A fost un festival extraordinar. Am ramas bucuros surprins de numarul mare de oameni si de atmosfera de sarbatoare din cort si muzica si mancarea. Parcul de distractii arata senzational. A fost printre cele mai apreciate evenimente din anul acesta.
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

In sfarsit un reportaj, unde Oktoberfest este numit corect: faimosul Oktoberfest munchenez. Respect, Bogdane.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus