Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Rasinari: Un barbat a fost injunghiat in gat de un fost zilier de-al sau

Un bărbat din Rășinari și-a văzut, ieri, doi octombrie, moartea cu ochii, după ce un fost angajat de-al său i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean Sibiu cu o tăietură de aproximativ 17 centimetri și a necesitat intervenție chirurgicală. „Pacientul internat în urma unei agresiuni este un bărbat de 36 de ani din Răşinari. El a fost internat pe secţia Chirurgie 2 cu diagnosticul: plagă tăiată latero-cervicală dreapta cu interesare jugulara exterioară şi secţionarea muşchiului sternocleidomastoidian. Bărbatul a fost operat in cursul nopţii, s-a practicat hemostază, sutura cartilajului tiroidian, miorafie (sutura muşchilor afectaţi), şi drenaj. Starea pacientului este stabilă, este conştient şi se află sub supraveghere medicală la secţia chirurgie 2. I-a fost pusă viața în pericol, dar operația a reușit. Practic, pacientul a avut și noroc, iar în momentul de față este stabil. A fost o operație destul de dificilă”, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

„Na, fraiere, ți-am tăiat beregata!”

Ieșit din operație și stabilizat, Gheorghe Mihailă, persoana căreia i-a fost tăiat gâtul, povestește cum s-au întâmplat lucrurile. „Am fost la serviciu, de acolo am venit acasă. Am venit și am mâncat, iar apoi m-am apucat de lucru la casă. L-am mai avut la lucru(n.r. - pe agresor), mă tot fura. M-a chemat la poartă. Când am ieșit , . Dau să mă întorc, iar în mână avea o pungă, nu mi-am dat seama că are cuțit. M-am trezit(n.r. - tăiat) și m-am întors apoi la el și mi-a zis: . (...)Nu și-a dat nimeni seama, nici eu, doar când a zis el. Iute, și când am pus mâna deja era plin de sânge, curgeau șiroaie. Prima dată, când a dat, nici n-am simțit, doar când m-am întors și când am pus mâna la gât. N-a fugit, s-a dus la deal, păi dacă am fost cu beregata tăiată în mână... a fost și vena tăiată groasă, că dacă nu țineam mâna pierdeam tot sângele. De vreo două luni n-a mai lucrat. L-am dat afară! Nu ne-am certat, n-am avut treabă cu el. Era o persoană cu probleme în Rășinari, cu probleme, și fura, și mai multe. A fost implicat și în scandaluri. Are doi copii și nu are ce să le dea să mănânce, mi-a fost milă de el. Tatăl meu era în curte, iar eu am ieșit afară. Eu am sunat la ambulanță. Am depus plângere, am fost la Parchet. Nu știu dacă a mai fost închis, dar abateri are multe. Are 24-25 de ani”, a declarat, din spital, Gheorghe Mihailă.

Atacatorul lucra cu ziua

Atacatorul, tot din Rășinari, lucra cu ziua. Victima sa, un bărbat de 35 de ani, îl angajase cu ceva timp în urmă ca să îl ajute la construcția propriei case. În schimb, atacatorul primea, pe zi,  40 de lei, țigări și mâncare. Însă, bărbatul agresat a renunțat, în urmă cu aproximativ două luni de zile, la serviciile zilierului, pentru că cel din urmă fura găini din gospodărie. „L-am avut angajat cu ziua, e din Rășinari. A lucrat cu mine în rând, la casă. Făcea mortar, aducea cărămida. La mine a lucrat până a început să mă fure, a furat destul... nu materiale, de prin gospodărie, găini, carne, cercelul din urechea copilei... și de atunci eu n-am mai vrut să îl iau la muncă...”, a declarat victima.

Reținut pentru 24 de ore. Urmează propunerea de arestare pentru 29 de zile

Atacatorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar procurorii vor formula propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru tentativă la omor calificat și port ilegal de arme albe. „La unitatea noastră de Parchet s-a înregistrat o cauză penală, privind pe Dăncășiu Ioan, care este cercetat pentru tentativă la omor calificat și port ilegal de cuțit. S-a stabilit în fapt că la data de doi octombrie 2012, ora 19.00, în localitatea Rășinari, acesta a atacat partea vătămată cu un cuțit, pe care îl avea asupra lui. I-a provocat leziuni grave, i-a pus viața în pericol, partea vătămată este internată la Spitalul Județean Sibiu, a și suferit o intervenție chirurgicală. În acest moment, inculpatul este reținut pentru 24 de ore, urmează să formulăm propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru cele două infracțiuni pentru care este cercetat. Nu cunoaștem, în acest moment, dacă este recidivist, urmează să obținem relații cu privire la el. A tăiat victima cu un cuțit de bucătărie, pe care îl avea asupra lui”, a declarat Adriana Șandru, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus