Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Dupa Baroc, anul viitor Sibiul va fi SMART

Tema pentru agenda culturală a anului 2013 va fi ”Sibiu Smart”, a anunțat azi administrația municipiului. Programul cultural va fi construit în jurul lumii universitare a Sibiului, care numără în prezent 20.000 de studenți. În următoarele săptămâni, universitățile din Sibiu vor lucra la definitivarea unui contur cât mai clar a ceea ce va însemna ”Sibiu Smart”.
”Faptul că avem în Sibiu universităţi cu tradiţie care produc viitoarea forţă de muncă este în mod evident un avantaj pentru viaţa economică a oraşului. Universităţile sibiene produc în egală măsură ingineri, doctori dar şi psihologi sau specialişti în comunicare”, a spus primarul Klaus Johannis. Ideea unui an cultural universitar a apărut în urma discuțiilor cu noul rector al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea. ”Nu ne-am gândit numai la evenimente științifice, ci și la unele culturale și sportive. Avem în plan să aducem la Sibiu mari personalități științifice ale lumii, să susțină aici conferințe. De asemenea, ne gândim să îi aducem și pe acei sibieni, fie din municipiu, fie din județ, care acum dețin funcții-cheie în diferite state ale lumii și care ne pot împărtăși din experiența lor. Sunt doar câteva exemple, vom definitiva, până la finele lunii viitoare, un proiect mult mai concret al anului universitar 2013”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Concret, având în vedere noua temă pentru agenda culturală a anului viitor, operatorii culturali care vor dori să obțină cofinanțare de la bugetul local pentru acțiunile din 2013 vor trebui să își construiască proiectele în jurul temei ”Sibiu Smart”.
”Sibiu Baroc Update”, tema agendei culturale din acest an, a beneficiat și de o finanțare europeană de aproximativ un milion de lei, bani destinați anului cultural 2012 pe teritoriul României.

La conturarea agendei ”Sibiu Smart” sunt așteptate să lucreze împreună toate instituțiile de învățământ superior din Sibiu: Universitatea „Lucian Blaga”, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Universitatea Româno-Germană, Universitatea „Alma Mater”, la care se adaugă secţiile Universităţilor „Spiru Haret” şi „Constantin Brâncoveanu” şi facultăţile componente ale Universităţii „Dimitrie Cantemir”.  Pentru prima dată, acestea au organizat împreună la începutul acestei săptămâni deschiderea noului an universitar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

buluc

Acum 11 ani

Foarte frumos, bravo Sibiu!
Raspunde

frumos

Acum 11 ani

temele sunt chiar ok, bravo echipei!
Raspunde

Adi

Acum 11 ani

Peste doi ani organizam Clanul timpitilor sau orice numai sa ardem banii cetatenilor
Raspunde

@ ADi

Acum 11 ani

esti un cretin
Raspunde

alex

Acum 11 ani

BRAVO DOMNUL JOHANNIS SI DOMNUL BONDREA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus