Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Sectia Germana a Teatrului National din Sibiu participa la Zilele Culturii Romane de la München

Secția Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă duminică, 7 octombrie, spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare pe scurt/ Shakespeares sämtliche Werke (leicht gekürzt)” în cadrul Zilelor Culturii Române de la München. Evenimentul va avea loc pe scena Black Box a prestigiosului Institut Gasteig.

„Shakespeares sämtliche Werke (leicht gekürzt)“ sau „Operele complete ale lui Shakespeare pe scurt“ este una dintre cele mai populare piese de teatru din lume, scenariul americanilor Adam Long, Daniel Singer și Jess Winfield fiind jucat cu sălile pline încă de la premiera mondială. Textul deține și un record mondial, al celei mai scurte reprezentații pentru „Hamlet“, cu o durată de 43 de secunde.

„Participarea noastră a devenit deja o tradiție, acesta fiind cel de-al treilea an consecutiv în care participăm la această reuniune importantă. Mai mult decât atât, am confirmat deja participarea noastră pentru la anul cu o nouă producție ce va avea premiera în stagiunea aceasta la Sibiu“ a declarat Anna Neamțu, Șefa Secției Germane a Teatrului Național din Sibiu.

Spectacolul îi aduce pe scenă pe actorii Ali Deac, Wolfgang Kandler și Daniel Plier, cel din urmă semnând și regia spectacolului. Construit ca un maraton teatral ce reunește operele lui Shakespeare, spectacolul de la Sibiu este o parodie ce pune la dispoziția actorilor cele mai nebunești trucuri pentru delectarea publicului invitat să participe direct la desfășurarea acțiunii.

„Zilele culturii române de la München“ reprezintă una dintre cele mai importante manifestări culturale şi de diplomaţie publică realizată de asociaţii ale românilor din Germania sprijinită pentru a opta oară de Institutul Cultural Român de la Berlin, potrivit comunicatului remis de organizatori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus