Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

CSU Sibiu vrea in play-off. Petricevic: "Campionatul este o cursa de maraton"

Antrenorul CSUAtlassib Sibiu, Dragan Petricevic, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că echipa sa este pregătită pentru noua ediție a campionatului. Sezonul regulat reîncepe încă din acest week-end, iar sibienii vor juca în deplasare, cu Energia Rovinari.

Pentru Petricevic(foto stânga), campionatul este o cursă de maraton, în care doar cei „rezistenți” vor avea rezultate. „Campionatul este o cursă de maraton, nicidecum o cursă de 100, 200, sau, hai să spunem, 800 de metri. Este o cursă de maraton, unde, practic, doar cei rezistenți din punct de vedere al sănătății jucătorilor, al pregătirii și omogenizării, organizatoric sau financiar, vor avea rezultate deosebite atunci când se va încheia această ediție de campionat. Noi, în acest moment, suntem pregătiți pentru această cursă de maraton, nicidecum nu suntem pregătiți să învingem în curse de 100 sau 200 de metri, dacă ne referim la rezultatele pe moment. Asta nu înseamnă că nu ne gândim să învingem încă din primul meci, dacă avem posibilitatea să facem acest lucru. (...) Vorbesc despre faptul că noi sunt pregătiți pentru campionat, probabil, în aceeași măsură ca și toate celelalte echipe.(...) Noi vorbim strict despre noi, care avem nouă jucători noi față de sezonul trecut, ceea ce înseamnă foarte mult poate și pentru fotbal, în care joacă mai mulți jucători, dar pentru baschet. Foarte mulți jucători noi, dar lucrul care ne-a mulțumit pentru că suntem pe drumul cel bun este că indiferent când vine un jucător nou, el este ales în așa fel încât să se adapteze cât mai repede, încât modul de joc al echipei, stilul de lucru să nu sufere modificări foarte mari. Nu are cum să nu sufere deloc”, a declarat antrenorul.

Obiectiv: intrarea în play-off

Petricevic a mai spus și că obiectivul sibienilor pentru această ediţie a campionatului este accederea în play-off: „ Intrarea în play-off este obiectivul stabilit pentru acest sezon. Deci, noi avem obiectivul să reintrăm în play-off. În Cupa României, obiectivul e să progresăm de la meci la meci, să jucăm cât se poate de bine în această ediție a Cupei României. Nu avem, aici, trasate obiective cum ar fi clasarea în Final Four, dar obiectivul intern al grupului nostru mereu va acela de a obține cât mai multe victorii, să avem sala plină și, când tragem linie după un meci, când trecem lângă oglindă, să știm că nu ne-am mințit nici pe noi, nici publicul, nici pe Dumnezeu, și să știm că am făcut o muncă într-un mod cinstit și corect”, a adăugat Petricevic.

„Sibiul, orașul oamenilor echilibrați și dorim să aducem acest echilibru și în sală”

În opinia antrenorului „universitarilor”, Sibiul este orașul oamenilor echilibrați, civilizați și corecți. În acest sens, antrenorul spune că își dorește să aducă și în sala Transilvania acest echilibru. Însă, Petricevic a spus că nu poate să promită victorii sau rezultate mari, ci doar că elevii săi vor da totul pentru culorile clubului. „Să fiu bine înțeles, eu, aici, nu promit victorii pe bandă rulantă, eu promit că jucătorii, dacă o să trebuiască să iasă în patru picioare de undeva, nu va fi din discotecă, va fi din sală - asta trebuie să înțeleagă toată lumea! Va exista un climat de muncă, de profesionalism, de preocupare și de seriozitate. Asta nu înseamnă că nu îi veți vedea pe acești tineri, pe undeva, la un pahar de bere, la o expoziție, la un concert sau la o discotecă, când vor avea timp. Nu înseamnă că vom crea aici Soldatul Universal 4 sau 5, că nici nu știu câte filme din această serie s-au făcut până acum. Asta înseamnă că vom avea oameni serioși și că această seriozitate se va vedea! Rezultatele, dragi prieteni, nu știu când se vor vedea, pentru că este vorba de mai mulți factori, nu doar de munca”, a subliniat Petricevic, care le vede Gaz Metan Mediaş, CSUAsesoft şi BC Timişoara favorite pentru cucerirea titlului naţional.

150 şi 200 de lei, abonamentele

Directorul sportiv al clubului, Horațiu Floca(foto dreapta), prezent la conferinţa de presă, a declarat că abonamentele pentru ediţia de campionat 2012/2013 au fost puse în vânzare şi că acestea sunt mai ieftine decât în sezonul trecut. Preţul abonamentelor este de 150 sau 200 de lei, în funcţie de sectororul din sala „Transilvania”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus