Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

8 puncte pentru Uță în meciul cu Bulgaria. Înfrângere la un punct pentru România

8 puncte pentru Uță în meciul cu Bulgaria. Înfrângere la un punct pentru România

România a pierdut la diferență minimă, de un punct, partida disputată împotriva Bulgariei din precalificările pentru Eurobasket 2025. Meciul s-a desfășurat în noua arenă de la Pitești.

Echipa națională de baschet a României a pierdut disputa împotriva selecționatei Bulgariei în urma unui meci de infarct, încheiat cu scorul de 62-61 în favoarea oaspeților.

Dragan Petricevic, selecționerul României, a început partida cu un cinci format din Kris Richard, Lucas Tohătan, Mihai Măciucă, Rolland Torok și Alexandru Olah. După primul sfert, Bulgaria conducea deja cu 16-12. Petricevic îl trimite în teren în echipa secundă pe Rareș Uță, singurul jucător de la CSU Sibiu convocat la lotul național, iar pivotul echipei sibiene contribuie la revenirea României în joc, înscriind primele puncte ale României din sfertul secund după o secetă de mai bine de patru minute. La pauză, Bulgaria conducea cu 31-25.

Naționala României începe mai bine a doua repriză și reușește să egaleze la 37 și chiar să preia conducerea, la 42-41. Cel de-al treilea sfert se încheie la egalitate, 44-44. 

Bulgarii marchează primele 8 puncte ale sfertului decisiv. Cățe și Tohătan, fost jucător al echipei din Sibiu, apropie naționala la 4 puncte, 59-55 însă, pe final, jucătorii români se precipită, Nicolescu ratează două aruncări libere iar Bulgaria închide partida la diferență de un punct, 62-61.

Cei mai buni marcatori ai naționalei în meciul de la Pitești au fost Torok cu 12 puncte și Nicolescu cu 10. Rareș Uță a jucat puțin peste 9 minute, în care a reușit să marcheze 8 puncte, cu 4 aruncări reușite din 5 încercări. România ocupă în acest moment locul III în clasamentul grupei F înaintea rundei finale. Duminică, de la ora 16:30, România întâlnește tot în sala din Pitești selecționata Ciprului, care ocupă ultimul loc, cu 5 puncte, unul mai puțin decât România.

Tomas Rinikevicius

Lituania lui Tomas Rinikevicius a câștigat meciul disputat ieri împotriva Ungariei cu scorul de 89-64. Iar astăzi, Robert Blumbergs va reprezenta Letonia în meciul cu Turcia. Letonia a câștigat două dintre ultimele trei partide disputate împotriva Turciei, ultima victorie având loc în august 2022, când Letonia a învins cu 111 la 85.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus