Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

A venit, a vazut si a plecat!

 

Tehnicianul Alexandru Pelici a părăsit-o, miercurea trecută, pe Voinței Sibiu, anunțul fiind făcut prin intermediul unui comunicat oficial al clubului. O despărțire rece, prin cuvinte așezate frumos și ordonat într-un comunicat.

Plecarea cu repetiție a lui Pelici s-a produs la nicio lună după ce acesta stabilise, de comun acord cu conducerea clubului, să preia echipa. Văzut de mulți drept unicul antrenor capabil să împiedice iminentul mesaj al scandării „Voința nu moare!”, Pelici și-a luat „puterile magice” și s-a reîntors la Timișoara.

Când a revenit, antrenorul mărturisea că nu a putut să stea departe de Voința, că dorea să dea „o mână de ajutor la nevoie”. Nu semnase nici un contract cu sibienii, se mergea pe încredere, sau cel puțin așa a lăsat antrenorul să se înțeleagă. Însă, bănățeanul nici nu avea să-și mai pună semnătura pe vreun contract, apăi să mai stabilească transferurile din pauza competițională de iarnă.  „De comun acord”, așa a fost catalogată despărțirea anunțată miercuri, în jurul orei 20.00, printr-un comunicat mai mult decât relevant. Comunicat care avea anexate atât declarația lui Pelici, cât și pe cea a președintelui CSU Voința Sibiu, Ioan Hămbășan. Mesajul lui Pelici cuprinde două părți: anunțul despărțirii și motivul care a dus la această decizie. Motivul demisiei concentrează exact starea în care se află Voința Sibiu și, extrapolând, fotbalul sibian: fotbaliști care joacă „pe stomacul gol” și care, pe cale de consecință, n-au bani nici de pâine pentru copii. Te găndeai că și doar un an de Liga I i-ar fi îmbogățit pe mulți, că au pus deoparte, așa cum face fiecare român, dar, colac peste pupăză, „alb-verzii” s-au trezit descoperiți. Ca și Ioan Hămbășan, care, în același comunicat de presă, transmitea că există „contracte semnate cu mai mulţi parteneri care ne-au fost alături şi până acum, dar din cauza birocraţiei încă nu am primit sumele respective”. Regretabilă situație, continua Hămbășan, care punea degetul pe rană spunând că „efectiv suntem cu mâinile legate”.

Pelici, onoarea și ultimatumul

Cu mâinile legate a fost și Pelici. Însă, printr-o manieră abilă, s-a debarasat de lanțuri. Bănățeanul a vorbit despre onoare la fiecare din cele două plecări ale sale de la Voința Sibiu. Dacă după prima despărțire, de la finalul sezonului trecut de Liga I, a spus că ține de onoare să se dea la o parte pentru că nu a realizat obiectivul echipei – rămânerea în primul eșalon fotbalistic, acum, la cea de-a doua plecare, probabil și ultima, antrenorul a alipit cuvântul „onoare” situației financiare execrabile a clubului. Din mesajul de adio al antrenorului reiese faptul că, deși a venit la Sibiu cu inima deschisă, așa cum anunțase anterior, Pelici era pregătit. Cunoștea în detaliu apele în care reintra, la fel ca și prima dată, fără colac de salvare. Și, atunci, și-a luat două măsuri de precauție. Prima, una în planul sportiv: „mâna de ajutor” nu constituia în nici un caz promovarea echipei în prima Ligă, lucru imposibil de altfel, ci salvarea ei de la desființare, prin rezultate. O echipă cu rezultate e mai interesantă pentru posibilii investitori, decât una care pierde pe bandă rulantă. Apoi, Pelici a încercat să forțeze mâna conducerii, condiționând șederea sa de plata salariilor restante. Demersul, just și cu rol de protecție, pentru că doar în acel mod putea să-și liniștească jucătorii. În caz contrar, se juca „pe stomacul gol” și, deci, cu gândul la taxe, impozite, pâine sau jucării pentru copii, ci nu doar la fotbal.

Nu i-a ieșit!

Ca să grăbească lucrurile, Alex Pelici a presat conducerea , căreia i-a și dat un ultimatum. „(…)am rămas înţeles cu domnul preşedinte că, dacă până miercuri reuşeşte să le achite jucătorilor măcar o parte din bani, mă întorc şi continuăm”, spunea Pelici. Nu i-a ieșit! Cu banii rătăciți prin hârțogăraie, Voința Sibiu s-a văzut fără antrenor și cu jucătorii nemulțumiți. Dacă plecarea lui Pelici a fost trecută rapid la capitolul „c-așa-i în fotbal” – Neluțu Luca și Florin Berța fiind mereu o soluție de avarie, acum echipa sibiană intră, din nou, în faza în care fotbaliștii sunt dezamăgiți și demotivați. Ultima dată s-a întâmplat în Liga I, în meciul cu „U” Cluj, din luna mai a acestui an, când a avut loc protestul banderolelor. Un nou protest ar putea să se ițească sau, mai rău, jucătorii ar putea să depună memorii, pentru a deveni liberi de contract. În ambele cazuri, pentru ca situația să nu degenereze, rezolvarea trebuie să vină de la conducerea clubului. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

PB

Acum 11 ani

Sibiul nu poate sustine o echipa in Liga 2??? Trist...
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Corrigenda: ...in titlu:...a parasit-O PE VOINTEI Sibiu...citeste si scrie: a PARASIT VOINTA Sibiu...Naiba stie, dar la articolele Popelca devine tot mai ciudat cu gramatica..si tocmai in titluri, unde SE VEDE...
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Georg. poate e vorba ca si-a parasit iubita pe stadionul Vointei Sibiu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus