Restaurantul Terracotta, de pe strada Dobrun, e un restaurant de lux. Cu prețuri pipărate, ca orice restaurant de gen. Probabil de asta n-am ajuns până acum și acolo. De curând, însă, Terracotta a creat un meniu de prânz, ieftin și cu iz de delicios din descrieri. Văzut ieri pe Facebook, văzut azi, văzut mâine, la un moment dat, pofta ne-a dat ghes. Și am purces să vedem minunea, cum arată un „meniul zilei” într-un restaurant de lux. Vineri, pe la amiază, restaurantul era pe jumătate plin, semn că oferta începe să prindă la popor. Într-un colț, amenajat frumos, un bufet din care veneau mirosuri îmbietoare. Mă așez la o masă în colț, o doamnă foarte drăguță vine repede să îmi prezinte meniul. Ca un novice, mă codesc înainte să mă îndrept spre bufet. E restaurant de lux, nu împinge tava. Îmi iau inima în dinți și pun mâna pe farfuria de ciorbă. La alegere, supă cremă de ciuperci sau ciorbă de porc cu legume. Zic să n-o dau în fantezii și aleg la sigur. Ciorba de porc. Nici nu fac doi pași și cât pe ce să mă împiedic. Na, era să le umplu podeaua de măzăriche și slănină. Ajung cu inima cât un purice la masă, am scăpat. Printre atâția directori și ștabi mă făceam de mândra minune de scăpam farfuria. Îmi vine să îmi dau cu lingura în cap când la masa vecină primesc ciorba pe cărucior. Și io care m-am chinuit atâta cu pârdalnica aia de farfurie... Ciorba, bună. Nu nemaipomenită, nu ceva extraordinar, dar bună. Trecem la felul doi. Acolo, opțiuni mai multe. Sub capacul numărul 1, paste cu șalău. Sub capacul numărul 2, coaste de porc cu spanac. Iar sub capacul numărul 3, varianta câștigătoare, pui cu legume și sos roșu. Sunt invitat să îmi pun cât doresc. Îmi dă ghes să fac un turn în farfurie dar aș fi nașpa să nu pot mânca tot. Îmi pun cinci-șase bucățele, puțină salată de castraveți cu roșii și două linguri de salată de varză roșie cu ceapă verde. Serios și pe cuvânt de cercetaș: fantastică mâncare. Un pui fin de ți se topea în gură, legume parfumate, salata de varză foarte crocantă, delicios de-a dreptul. Dar desertul a pus capac. Dacă vreți să mâncați cel mai bun ștrudel cu brânză, căutați-l în meniu la Terracotta. A fost delicios și cel cu mere, dar cel cu brânză, mama și tata tuturor ștrudelurilor din lumea asta largă. Cu o Cola, 24 de lei. Pentru un prânz cum în orașul cesta nu găsești. Cel puțin nu la banii ăștia. Îmi pare rău de-o singură chestie. De restaurantul din numărul viitor. Că la așa o ștachetă... nu știu, zău.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Restaurantul Terracotta
Vizualizari: 3721
Ultimele comentarii
Acum 16 ore
Ron
Acum 16 ore
Emil
Acum 17 ore
Cartea ne face bine..
Acum 18 ore
Livia
Acum 18 ore
Sibiu.adrian