Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

La Terracotta - papa ieftin in restaurant de lux

Restaurantul Terracotta, de pe strada Dobrun, e un restaurant de lux. Cu prețuri pipărate, ca orice restaurant de gen. Probabil de asta n-am ajuns până acum și acolo. De curând, însă, Terracotta a creat un meniu de prânz, ieftin și cu iz de delicios din descrieri. Văzut ieri pe Facebook, văzut azi, văzut mâine, la un moment dat, pofta ne-a dat ghes. Și am purces să vedem minunea, cum arată un „meniul zilei” într-un restaurant de lux. Vineri, pe la amiază, restaurantul era pe jumătate plin, semn că oferta începe să prindă la popor. Într-un colț, amenajat frumos, un bufet din care veneau mirosuri îmbietoare. Mă așez la o masă în colț, o doamnă foarte drăguță vine repede să îmi prezinte meniul. Ca un novice, mă codesc înainte să mă îndrept spre bufet. E restaurant de lux, nu împinge tava. Îmi iau inima în dinți și pun mâna pe farfuria de ciorbă. La alegere, supă cremă de ciuperci sau ciorbă de porc cu legume. Zic să n-o dau în fantezii și aleg la sigur. Ciorba de porc. Nici nu fac doi pași și cât pe ce să mă împiedic. Na, era să le umplu podeaua de măzăriche și slănină. Ajung cu inima cât un purice la masă, am scăpat. Printre atâția directori și ștabi mă făceam de mândra minune de scăpam farfuria. Îmi vine să îmi dau cu lingura în cap când la masa vecină primesc ciorba pe cărucior. Și io care m-am chinuit atâta cu pârdalnica aia de farfurie... Ciorba, bună. Nu nemaipomenită, nu ceva extraordinar, dar bună. Trecem la felul doi. Acolo, opțiuni mai multe. Sub capacul numărul 1, paste cu șalău. Sub capacul numărul 2, coaste de porc cu spanac. Iar sub capacul numărul 3, varianta câștigătoare, pui cu legume și sos roșu. Sunt invitat să îmi pun cât doresc. Îmi dă ghes să fac un turn în farfurie dar aș fi nașpa să nu pot mânca tot. Îmi pun cinci-șase bucățele, puțină salată de castraveți cu roșii și două linguri de salată de varză roșie cu ceapă verde. Serios și pe cuvânt de cercetaș: fantastică mâncare. Un pui fin de ți se topea în gură, legume parfumate, salata de varză foarte crocantă, delicios de-a dreptul. Dar desertul a pus capac. Dacă vreți să mâncați cel mai bun ștrudel cu brânză, căutați-l în meniu la Terracotta. A fost delicios și cel cu mere, dar cel cu brânză, mama și tata tuturor ștrudelurilor din lumea asta largă. Cu o Cola, 24 de lei. Pentru un prânz cum în orașul cesta nu găsești. Cel puțin nu la banii ăștia. Îmi pare rău de-o singură chestie. De restaurantul din numărul viitor. Că la așa o ștachetă... nu știu, zău.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 3721

Comentarii

11 comentarii

deny

Acum 13 ani

datem matciuca cu teracota si cu popa niste lingai pupincuristi
Raspunde

da

Acum 13 ani

aici sigur ai papat moka si faci reclama.In realitate .daca vei manca ce ai comandat plateai 35 de lei.
Raspunde

alex

Acum 13 ani

nu stiu ce sa zic dar pentru gustul meu poza asta nu este deloc apetisanta, local de lux sau nu, ieftin sau scump dar mancarea trebuie sa aiba un aspect in primul tand trebuie sa placa ochiului. Ma rog fiecare cu ale lui...
Raspunde

valjan

Acum 13 ani

mancaul de jurnalist ce scrie articolul minte dar se satura pe nimic si face reclama stabilimentului
Raspunde

@1234

Acum 13 ani

Ba ratatilor inainte sa comentati aiurea mergeti mancati.....a scuze nu aveti fata de acest restaurant.
Raspunde

@5

Acum 13 ani

vocabularul tau lasa de dorit, nu vreau sa servesc masa cu atfel de tipi prin preajma, te las pe tine sa mergi acolo :)) sa ai pofta
Raspunde

Adela

Acum 12 ani

Eu chiar nu va inteleg de ce comentati aiurea la articolul asta? Este clar ca nu ati inteles sau nu vreti sa intelegeti ce scrie baiatul asta....nu il cunosc si nu tin cu nimeni, nu discut despre ce gust are mancarea, pt ca acolo totul e subiectiv...insa la preturi omul a zis chiar realitatea. Meniul DE PRANZ este fix 19 RON si cuprinde supa/ciorba, felul 2 si desert, oricate portii poti manca (nu va faceti ca nu intelegeti, nu e vorba de meniul a la carte, ci de un meniu de pranz in stil bufet suedez, cu cateva feluri prestabilite). Plus un suc, iese fix cat a zis omul. De unde ti s-a nazarit tie nr 2 ca ar fi 35 de lei? E mai mult decat evident ca nu ai fost sa vezi cu ochii tai si arunci cu cuvintele degeaba. Apoi Alex, si tu te faci ca nu pricepi.....daca e bufet suedez si isi pune omul singur ce si cat ii place, de ce te astepti sa fie aranjate luxos pe farfurie? Faceti o diferenta intre A la Carte si bufet suedez, cei de la Terracotta incearca sa se faca cunoscuti prin aceasta promotie, inteligenta de altfel, de a oferi o mancare ceva mai deosebita la un pret accesibil. Eu am fost la ei de cateva ori la pranz si de fiecare data m-a costat 19 RON, mancarea a fost buna si oamenii amabili......Dar de ce ma mai obosesc sa va conving? Mai bine ramaneti acasa si mancati cartofi prajiti si ii lasati pe cei care apreciaza localul sa se bucure in liniste de masa lor.
Raspunde

alex

Acum 12 ani

nu merita sa te enervezi, o sugestie, in restaurantele de lux nu se pune pieptul de pui cu pielita nici macar la bufetul suezez....
Raspunde

do re mi ptr 8 ALEX

Acum 12 ani

de acord pielea ramane ********
Raspunde

@jurnalizd

Acum 12 ani

de ciorba nu comentez, ca o sa vi se faca greata. la felul doi stam cam asa: sub capacul cu numarul 1 este de obicei olita celor din schimbul de noapte. sub capacul cu numarul 2 este castronul in care vomita seful de sala . sub capacul cu numarul 3 este ca de obicei oala in care *****.
Raspunde

acronimus sibiansis

Acum 12 ani

Initiativa laudabila insa nu pentru un restaurant de lux, asa cum se vrea a fi localul mentionat din aceasta recenzie. Si asta este o parere strict personala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus