Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Degustare de vinuri Domeniile Coroanei

Deschis în această vară, pe strada Dobrun, nr. 1, Restaurantul Terracotta propune sibienilor un nou eveniment rafinat, plin de savoare și de gust, o degustare de vinuri marca Domeniile Coroanei însoțite de preparate în stil mediteranean, perfect potrivite blândeții sau asprimii vinului din pahar. Degustarea va avea loc vineri, de la ora 18:30 într-un decor perfect adaptat unei seri de neuitat.

Seara începe cu o Tâmâioasă Românească. Un vin alb, sec, din anul de recoltă 2009. Tâmâioasa are mici note de trandafir, o prospețime frumoasă, arome care aduc puțin cu pulpa de piersică. Este făcută din struguri desciorchinați manual iar bogăția aromelor acestui vin se găsește în pielița boabelor de struguri. Pentru a continua aroma de fructe a Tâmâioasei Românești, bucătarul restaurantului vă propune să îl asortați cu creveți cu fructe exotice și vanilie, peștii și fructele de mare fiind perfect potriviți vinurilor albe.

Și Chardonnay-ul vine tot din anul de recoltă 2009. Are o culoare galben intens, cu nuanțe aurii iar la nas este pronunțat, complex și foarte fructat. Se recunosc în el arome de unt, de alune proaspete dar și de anason. Cum izul de anason este specific bucătăriei mediteraneene, în bucătăria Terracotta se pregătește un partener perfect Chardonnay-ului din pahar, un biban de mare în crustă de sare, asortat cu legume de sezon.

Apoi, registrul se schimbă. Vinurile roșii iau loc celor albe pentru și mai multă savoare și delicatețe. Pinot Noir-ul Domeniul Coroanei ce va fi servit vineri seară a văzut lumina zilei în anul 2008, domeniul având peste 23 de hectare de struguri dedicați producerii vinului Pinot Noir. Este un vin ceva mai tare decât cele albe, foarte agreabil ca expresie cu aromă de rodie și condimente la miros dar cu gust ușor vanilat în degustare. Pentru a asorta aromele Pinot Noir-ului, recomandarea restaurantului constă într-un platou de brânzeturi franțuzești, o selecție din cele mai rafinate produse ale bucătăriei franceze.

Seara se încheie cu un Merlot, producție 2008, un vin de la miros amintește de fructe de pădure și de ierburi aromatice în timp ce gustul său te duce cu gândul la lemn ușor prăjit care se transformă în prospețimea lemnului dulce. Și cum vinul roșu merge cel mai bine cu preparatele din carne de vită, bucătarul restaurantului Terracotta propune clienților pentru a însoți acest Merlot deosebit un mușchi de vită cu piper verde asortat cu cartofi cu rozmarin.

„Ne dorim să dăm o unicitate acestor evenimente, prin alăturarea vinurilor românești preparatelor mediteraneene, mereu proaspete și savuroase. Întreaga filosofie a bucătăriei mediteraneene se bazează pe prospețime și pe un amestec de gusturi ce nu se regăsește în nicio altă bucătărie din lume. Invităm alături de noi pe toți cei care apreciază un vin bun, care apreciază mâncărurile deosebite pentru o seară ce sperăm să fie memorabilă și, în același timp, să se repete cât de des se poate”, spune Liviu Andrei, patronul restaurantului.

Restaurantul Terracotta este deschis pe strada Dobrun, nr. 1, într-un spațiu cu design industrial, pe o structură de fontă construită în anul 1888. Meniul restaurantului conține o largă paletă de preparate, de la miel, porc, vită, paste și salate până la fantezii culinare din pește și fructe de mare, asortate cu trufe. Degustarea va începe la ora 18:30.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus