Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Am mâncat la Graffo, cel mai nou restaurant din Sibiu. Mai multe fițe decât mâncare

Am mâncat la Graffo, cel mai nou restaurant din Sibiu. Mai multe fițe decât mâncare

Dacă l-aș putea compara cu o femeie, aș spune că restaurantul Graffo este o studentă cool, capricioasă și plină de energie, dar slabă în pat. Deschis pe câteva zile la parter, în complexul Dioda, Graffo arată foarte bine, se adresează în special tinerilor și nu-ți oferă prea multe posibilități de alegere.

Cel mai atrăgător lucru la Graffo e spațiul în sine. Evident, cu graffiti pe pereți – după cum îi spune și numele, dar din acelea mai banale, cam cu vezi prin gangurile din centrul istoric. Totul este luminos, aerisit și cu mult lemn vechi, ceea ce-ți dă senzația de căldură. Localul are un aer funky, cu mese foarte frumoase din lemn masiv, combinate cu scaune din metal și lămpi multicolore ce coboară din tavan, Ikea style. Ca să n-o mai lungesc, arată fine, pare un loc plăcut, primitor și relaxant în care să bei ceva cu prietenii.

Mai multă băutură și mai puțină mâncare, spune un proverb antic inventat de mine acum. Cam așa e și la Graffo. Meniul are o pagină și, în cel mai banal mod, conține sandviciuri, două tipuri de hamburgeri, o supă a zilei, ceva pizza și multe salate. Salată îți faci singur, după cum te roade foamea în stomacuri. Te duci la barul de legume (salad bar – cum îi spun ei) și îți pui în castron ce-ți poftește inima. Evident că poți să pui tot felul de legume, la care se mai adaugă ceva brânzeturi sau pește. O idee faină, rară în Sibiu.

Eu nu-s rumegătoare și am vrut ceva mai consistent. Cum supa zilei era doar în meniu, nu și la bucătărie, am trecut direct la cel mai mare cheeseburger pe care-l pot oferi. N-am regretat deloc. Am primit un cheeseburger de vreo zece centimetri grosime, dintre care cred că un sfert era numai carne. Zemos și crocant în același timp, cu brânză ușor topită al cărei gust nu iese în evidență, ci numai completează carnea tocată și prăjită. Cred că dacă ai ceva delicios în farfurie mănânci mai întâi cu ochii, însă eu tot mai murdărit pe mâini de sucuri savuroase. În timp ce mă luptam cu el, am observat meniul cu băuturi. Mă gândeam că este un tip de local unde să ieși cu băieții la bere și doar de aroganță să mai comanzi câte o pizza sau un burger, să nu te îmbeți repede, însă cea mai ieftină bere costă 9 lei și e fără alcool. Pe listă nu găsești nimic din sortimentele de bere populare în țara noastră.

restaurant graffo 1 (3)

La desert am luat o prăjiturică (cred ei îi spun muffin sau cake – de fițe) cu ciocolată și topping de cireșe. Decentă spre bună. Și atât.

Prețurile la Graffo sunt rezonabile. Un cheeseburger costă vreo 17-18 lei, un pahar de zeamă de portocale (fresh – duh…) zece lei, o pizza de la 14 până pe la vreo 20 de lei, o salată hand-made în jur de vreo 15 lei.

Concluzia mea e că dacă intenționez vreodată să socializez consumând alcool în compania unor persoane cunoscute, cu siguranță trec pe acolo. Atmosfera e una plăcută, tinerească și primitoare. Adică, uitați-vă numai cum arată baia:

În rest, cred că numai o studentă cool și cu fițe ar putea spune: Iubi, mergem diseară la restaurant? Mie-mi place la Graffo!

Partenerii noștri de la Casa de Vinuri ”Wine Not?” vor încerca și în această săptămână să asocieze mâncărurile comandate mai sus cu niște vinuri din portofoliul propriu.

Florin Marian, somelierul casei, la cheeseburger recomanda un vin roșu. "Aș merge în acest caz pe un Pinot Noir, care este un soi de vin roșu mai ușor, dar foarte catifelat. Probabil este unul dintre cele mai elegante soiuri de vin", completează partenerul nostru. La ”Wine Not?” am putea găsi Otarnița, un Pinot Noir excepțional de la Crama Petro Vaselo, din Banat: http://winenot.eu/petro-vaselo-otarnita.html. Este un vin roșu, plăcut, cu note florale și de cireș, cu taninuri blânde și un postgust balsamic, adaugă Ovidiu Balaban, directorul de vânzări al magazinului de vinuri ”Wine Not?”. Se poate consumă în zilele călduroase de primăvară și vară chiar ușor răcit, reușind să ne încânte prin prospețime și catifelare.

La desert, mai ales datorită ciocolatei am încerca o combinație mai îndrăzneața. Soiul cel mai potrivit la ciocolată probabil este Shiraz sau Syrah, care dezvoltă arome exotice, de piper negru și ciocolată. Fructele negre, afine sau cireșe sunt și ele prezente în acest soi, probabil cel mai potrivit fiind noul vin din gama Regno, de la Recaș.

Cu o aciditate ridicată, corp mediu și taninuri coapte, rotunde, vinul este  catifelat, cu alcoolul bine integrat și cu un echilibru plăcut. Este unul din vinurile casei noastre de vinuri cu un raport foarte bun de calitate/pret: http://winenot.eu/regno-syrah.html

Bineînțeles că se pot încerca și alte combinații de mâncare - vin, rămânând la decizia consumatorului, în funcție de starea de moment să aleagă un vin sau altul. Și în această săptămână partenerii de la ”Wine Not?” vor oferi gratuit spre degustare soiurile recomandate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

pofticiosul

Acum 6 ani

Hmmm... restaurant cu sandvisuri si cheesburgeri? e prea mult spus restaurant... un fel de McDonald cu graffitti pt. studenti fitosi si cu bani...
Raspunde

luci

Acum 6 ani

Cata propaganda iresponsabila ... cred ca esti singurul / singura care ar bea vin cu un burger, egal unde alcatuit, dar mai stiu ca dupa genul asta de scriere ( articol sau recenzie nu poate fi numit/a )...probabil va improptiti la sefu' aka bossu ' vineri seara la o bere din partea casei...devenind nostalgici din nou si din nou pe aceeasi muzica care se vrea a fi ''oldies'', fiindca ce..? Oricum sunteti de-ai casei nu ?! Cat despre reclama pt. partenerii vostrii...No Comment!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

emma-noelle

Acum 6 ani

Buna! Nenea, da' vinu' rosu "specialistii" vostri-l recomanda la salata sau la picioici prajite?...
Raspunde

jonyjon

Acum 6 ani

Ati uitat sa puneti poza cu baia
Raspunde

Adi

Acum 6 ani

Obișnuiam să citesc acest gen de articole. O să îmi lipsească acest obicei. V-ați uitat scopul când ați început să vă vindeți pe vinuri. Mi se pare o imbecilitate sa recomanzi orice fel de vin la un burger , dar ce știu eu... Păcat că nu ați mers la o clatitarie ceva , sunt curios ce vin recomandați
Raspunde

Sa fim corecti

Acum 6 ani

Nu lucrez la Graffo, nu am nicio legatura dar acolo am mancat cel mai delicios hamburger din Sibiu. Titlul articolului este slab si tendentios. Pentru @pofticiosul recomand intai sa viziteze localul si pe urma sa comenteze. De altfel un local bun, poate avea putine preparate dar foarte bune. Nu este gresit, poate chiar recomandat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

emma-noelle

Acum 6 ani

Buna! Nenea, hamburgeri mananci, "hamburgeri" poti!...
Raspunde

dorin

Acum 6 ani

aveti asa o credibilitate incat de fiecare daca cand ziceti nasoale de un local ma duc sa vad pe pielea mea. pana acum ati fost rautaciosi cu multi degeaba
Raspunde

claudius v

Acum 6 ani

decat un hamburger ..mai bine o ciorba de burta la prima !
Raspunde

idgaf

Acum 6 ani

astept articol despre harley burger bar 2.0 de pe nicolae balcescu :) e deschis de cateva zile, mie mi-a placut decorul si inele de ceapa (mult mai bune decat la scottish)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

GJ-99-MAF

Acum 6 ani

Sibienii sunt taranoi, prefera ciorba de foale de la Kontiki si sa ragaie in timp ce se scarpina la c.oaie. Prost animal sibianul! Peste 10 ani, noi vom fi majoritari si va dam clasa!
Raspunde

DOREL POPA

Acum 6 ani

jegule, tu ce cauti printre sibieni? Ati ajuns flamanzilor sa faceti comentarii? Pai cand noi aveam cultura si iluminat voi prin Gorj erati IOBAGI, SLUGI si va bateati cu coasa. Norocul vostru ca s-a desfintat granita de pe Valea Oltului ca altfel nu erati asa multi si prosti! dar intr-o zi o sa va dam drumul pe Olt in jos si ajungeti tot in saracia voastra, acolo unde casele sunt de chirpici si mancati din ceea ce cersiti...... Olteni jegosi!
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

tu sa taci draq de oltean jegos flamand!!!!
Raspunde

meda

Acum 6 ani

mananci gratis, faci reclama! ce viata grea..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus