Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

S-ar putea ca la Sibiu justitia sa fie praf

 

De bine de rău, Sibiul este un oraș liniștit. Nu avem scandaluri multe, nu avem găști care să terorizeze cartierele, nu avem, cum ar veni, știri de genul celor din Craiova sau alte părți cu astfel de exemple. Mai rar își fac cei de la Știrile de la ora 5 subiectele pe la noi.

Dar pare că cei de la Anticorupție și-ar cam putea îndeplini norma cu brio și nu cercetând pe coclauri, ci în chiar Justiția de la Sibiu. Acea zonă dinspre care am așteptat multe rezultate în ultimii ani și de unde, în cele din urmă, am avut și cele mai ”savuroase” exemple. Doi prim-procurori sibieni au fost condamnați definitiv cu închisoare cu executare în decurs de câteva luni. Este un semnal cât se poate de negativ pentru magistrații din Sibiu.

Cum naiba se lucra/lucrează în procuratura din Sibiu dacă aceasta a fost condusă de persoane care acum stau după gratii. Pentru fapte de corupție. De la 500 de euro la 50.000 de euro. De la Judecătorie la Tribunal.

Nu vreau să spun ”noroc cu DNA-ul”, căci altfel și acum am mai fi auzit, dar numai pe la colțuri, povești cu 500 de euro cu 50.000 de euro. Dar vreau să remarc faptul că aceste dosare în urma cărora importanți procurori au fost dovediți ca fiind pătați au intrat pe rolul instanțelor de judecată după toamna lui 2006. Moment din care, procuror general al României a ajuns Codruța Kovesi. Sibiancă, aceasta a cunoscut, cred eu, foarte bine circuitul corupției și amploarea acesteia în Justiția din Sibiu. Și nu îmi imaginez că a ”asmuțit” DNA-ul către Sibiu, dar cred că a dat semnul că lucrurile trebuie să se desfășoare (mai) corect. A lăsat ca anchetele să își urmeze cursul și nu a ascultat la telefoanele, șoaptele sau chiar strigătele procurorilor trimiși în judecată. Nici măcar nu a vrut să știe de unele dosare, dacă ar fi să îi dăm crezare lui Berghezan, care se plângea de faptul că cea pe care el a avut-o drept elevă nu și-a făcut timp să arunce un ochi peste dosarul cu care el a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Că în Justiția din Sibiu există amplă corupție s-a demonstrat. Dar oare a folosit la ceva?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 196

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Tenter

Acum 11 ani

Judecatorii sunt mai corupti decat procurorii. Cand o sa-i vedem si pe ei la puscarie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus