Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

O sarbatoare regala a Romaniei

 

Acum 90 de ani, la Alba Iulia sosea Trenul Regal, aducându-i, în orașul - simbol al Unirii tuturor românilor, pe Majestățile Lor Regele Ferdinand I și Regina Maria ! După trei ani de la finalul primului război mondial, ani de luptă teribilă a Conducătorilor Regatului pentru fiecare palmă de pământ și pentru consfințirea Marii Uniri în cancelariile Europei, Regele și Regina tuturor românilor puteau să vină în fața neamului pentru a proclama simbolic readucerea tuturor regiunilor locuite majoritar de români sub sceptrul Coroanei! 
În vederea acestui moment de maximă solemnitate, dar și de pragmatică importanță diplomatică, la Alba Iulia se construise o impunătoare catedrală ortodoxă, pe Platoul Romanilor, unde și catolicismul avea un locaș simbolic, dar unde romanii (funcționari latini și militari) marcaseră o piatră de temelie a viitorului popor cu vatra în arcul carpatic! Această catedrală se și numește de atunci Catedrala Reîntregirii.
De aceea, anul acesta, când aniversăm 90 de ani de la actul fondator al Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca monarhi ai tuturor românilor, putem spune că avem o sărbătoare Regală a întregii țări ! Ba este și o sărbătoare a românilor dintre Prut și Nistru, până la Marea Neagră, și din nordul Bucovinei și al Bulgariei!
 
În acest octombrie 2012, Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României, împreună cu ASR Principele Radu și AS Principele Nicolae, nepotul cel mare al Regelui Mihai I, vor sosi în gara Albei Iulia cu același Tren Regal, pentru a prelua ștafeta regalității, moralității și identității românești – neonorate începând cu 1948 de nici o formulă republicanistă românească… Țara se află în mare suferință morală, în periculoasă agonie economică și își risipește identitatea și demnitatea națională sub guvernări și prezidenții bolnăvicioase!
 
Acum un an, în formidabilul discurs regal din parlamentul României, M.S. Regele Mihai spunea:
"Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, și a Națiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie", (25.10.2011).
 
Păcat de faptul că profesorii de istorie, bunicii și preoții noștri nu le mai arată copiilor români ce înseamnă Coroana României, în ce greșeală stăm scufundați, ca un popor care își dorește cu adevărat pieirea, nepunând pe însemnele statale (temporar republicane) Coroana – pe stemă, pe drapel, pe orice simbol al Statului, - așa cum au făcut toate popoarele din jurul nostru, până și comuniștii de ruși… În cea mai vinovată necunoștință de cauză, ne tăiem legăturile de drept cu istoria proprietății asupra pământului românesc – de la Nistru până la Mare și la pusta panonică! 
Aproape nimeni nu a decelat, în ultimul an, importanța primordială a unor fraze din Discursul Regal din octombrie 2011, în care M.S. Regele Mihai a spus, în cuvinte simple, că PĂMÎNTUL ROMÂNESC, chiar furat prin ocupație străină, este al Coroanei Române:
Nu trebuie niciodată uitați românii și pământurile românești care ne-au fost luate, ca urmare a împărțirilor Europei în sfere de influență. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în țara noastră sau dacă vor să rămână separați.
Europa de astăzi este un continent în care popoarele și pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut și continuă să fie valabil pentru toți românii. (25.10.2011)
 
Consfințirea României Mari a însemnat ungerea sfântă a Monarhilor de atunci – Regele Ferdinand I cel Loial și Regina Maria – peste  PĂMÎNTURILE COROANEI ROMÂNE!
Tocmai vremurile sunt cele care cheamă din nou Monarhia să apere românitatea ! Pentru că Monarhia înseamnă un Rege și un popor capabil să-l susțină, UN POPOR CARE VREA SĂ SE SALVEZE ÎMPREUNĂ CU REGELE SĂU! 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

skriu ku kooroo

Acum 9 ani

nu inteleg. asta e stire, ca acum cativa ani sibiul a fost in topul asta? sunteti nebuni? aveti perfuzii in creier? ce stire e asta? maine ati putea scrie ca in 89 am scapat de ceausescu. stire. soc . senzational. jurnalisti penibili...
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

ce frumos ce superb imi place sibiul este un loc idilic.Foarte idilic intradevar.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

ce frumos ce superb imi place sibiul este un loc idilic.Foarte idilic intradevar.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

ce frumos ce superb imi place sibiul este un loc idilic.Foarte idilic intradevar.
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

@1 Asta NU este o stire si nici nu era intentionata sa fie o stire. Este o OPINIE. De aceea scrie sus, sub titlu intre data si numele autorului, \"Opinii\". O citest poti sa fi sau sa nu fi de acord cu ea, critici pozitiv sau negativ si gata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus