Joi,
28.01.2021
Parțial Noros
Acum
0°C

Revolutionarul Puiu Fesan, director la Cadastru. Sefa de cabinet a lui Cazan, directoare la Tineret

Odată cu finalizarea concediilor, la conducerea instituțiilor deconcentrate din Sibiu încep să apară noi nume, scoase la înaintare de noua configurație politică a Puterii. Noii directori sunt rezultatul negocierilor politice din cadrul USL.

De la 1 octombrie, la conducerea Direcției județene pentru tineret și sport Sibiu a fost detașată pe o perioadă de șase luni Nicoleta Hăușiu, cea care a lucrat până în acest an în cadrul cabinetului parlamentar al deputatului Mircea Cazan.

”În urma negocierilor purtate în cadrul USL, am primit acest post. Voi vedea ce voi face dacă va fi scos postul la concurs”, a declarat Nicoleta Hăușiu pentru Turnul Sfatului. Numirea ei în fruntea Direcției care gestionează, printre altele, 550 de locuri de cazare în taberele sibiene, nu a rămas fără semne de întrebare. Unul din acestea este legat de vechimea în muncă a Nicoletei Hăușiu, cea care a devenit licențiată a Universității ”Lucian Blaga” în cursul anului trecut. Pentru a ocupa funcția de director executiv, Nicoleta Hăușiu ar trebui să aibă cel puțin trei ani vechime în muncă, pe un post pentru care se solicită studii superioare. ”Vă dați seama că am cei trei ani de vechime. Detașarea mea a fost făcută cu acordul Agenției naționale a funcționarilor publici, pe baza unor adeverințe de vechime”, a declarat Nicoleta Hăușiu. Solicitată de Turnul Sfatului să detalieze cu exemple cei trei ani de vechime, ea a refuzat acest lucru. ”Nu vreau. Sunt date personale”, a motivat ea.

Nicoleta Hăușiu a fost detașată în fruntea Direcției de tineret dintr-un post de funcționar în cadrul Ministerului Muncii. În cadrul PNL Sibiu, Nicoleta Hăușiu ocupă funcția de vicepreședinte al organizației județene.

 

”Diftongul” lui Puiu Fesan: ”nu-ți da cinstea pe rușine”

 

Tot de la 1 octombrie și tot pentru o perioadă de șase luni, deocamdată, a fost detașat în fruntea Oficiului de cadastru și publicitate imobiliară și Puiu Fesan, cel care a ocupat în trecut și postul de secretar de stat pentru problemele revoluționarilor. De profesie jurist, din aprilie 2009 (de când a fost schimbat din postul de secretar de stat) și până acum, Fesan a lucrat în domeniul privat. ”Eu am fost propus din partea PNL, postul era vacant... Mi-am dorit să vin aici pentru că, pe perioada în care am lucrat la Romtelecom (2004 – 2007 - n.r.) eu am fost cel care le-am intabulat sediile din Sibiu. Și mi-a plăcut. Să știți că după prefectură, primărie și poliție, cadastrul este cea mai serioasă instituție: aici se înregistrează dreptul de proprietate. Este nevoie de un om serios aici, iar eu vreau să rămân în Sibiu. Dacă se organizează concurs, eu particip. Ar fi și păcat să stai șase luni într-un post și să nu vrei să continui”, povestește Puiu Fesan, membru al Biroului județean al PNL Sibiu.

Noul director susține că pentru el este importantă onestitatea. ”Eu am și un «diftong» (sic!): să nu-ți dai cinstea pe rușine. Eu nu pot să îmi pătez obrazul. Ce ar zice oamenii din Gura Râului (comuna de origine a lui Puiu Fesan – n.r.)?”.

 

Schimbările continuă

 

Directorii care au preluat funcții de conducere sub guvernarea PD-L sunt, pe rând, ”convinși” să demisioneze, de reprezentanții noii puteri. Sau sunt detașați pe alte posturi din țară, după cum a fost cazul directorului Direcției de Agricultură, Gheorghe Budrală, trimis la Tulcea, sau a directorului Fiscului sibian, Grigore Popescu, detașat la București. Recent, schimbări s-au produs și în fruntea Oficiului pentru Protecția Consumatorului, unde la conducere a ajuns, din nou, Ioan Axente.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

sibian

Acum 8 ani

O fi si asta un specialist ln cadastru precum ln certificate de revolutionar
Raspunde

Nora

Acum 8 ani

Vai de tine Puiule , te maninca de viu puturoasa de contabila sefa si mafioata de la cartea funciara
Raspunde

pt nora

Acum 8 ani

de acord numai cu prima parte
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus