Odată cu finalizarea concediilor, la conducerea instituțiilor deconcentrate din Sibiu încep să apară noi nume, scoase la înaintare de noua configurație politică a Puterii. Noii directori sunt rezultatul negocierilor politice din cadrul USL.
De la 1 octombrie, la conducerea Direcției județene pentru tineret și sport Sibiu a fost detașată pe o perioadă de șase luni Nicoleta Hăușiu, cea care a lucrat până în acest an în cadrul cabinetului parlamentar al deputatului Mircea Cazan.
”În urma negocierilor purtate în cadrul USL, am primit acest post. Voi vedea ce voi face dacă va fi scos postul la concurs”, a declarat Nicoleta Hăușiu pentru Turnul Sfatului. Numirea ei în fruntea Direcției care gestionează, printre altele, 550 de locuri de cazare în taberele sibiene, nu a rămas fără semne de întrebare. Unul din acestea este legat de vechimea în muncă a Nicoletei Hăușiu, cea care a devenit licențiată a Universității ”Lucian Blaga” în cursul anului trecut. Pentru a ocupa funcția de director executiv, Nicoleta Hăușiu ar trebui să aibă cel puțin trei ani vechime în muncă, pe un post pentru care se solicită studii superioare. ”Vă dați seama că am cei trei ani de vechime. Detașarea mea a fost făcută cu acordul Agenției naționale a funcționarilor publici, pe baza unor adeverințe de vechime”, a declarat Nicoleta Hăușiu. Solicitată de Turnul Sfatului să detalieze cu exemple cei trei ani de vechime, ea a refuzat acest lucru. ”Nu vreau. Sunt date personale”, a motivat ea.
Nicoleta Hăușiu a fost detașată în fruntea Direcției de tineret dintr-un post de funcționar în cadrul Ministerului Muncii. În cadrul PNL Sibiu, Nicoleta Hăușiu ocupă funcția de vicepreședinte al organizației județene.
”Diftongul” lui Puiu Fesan: ”nu-ți da cinstea pe rușine”
Tot de la 1 octombrie și tot pentru o perioadă de șase luni, deocamdată, a fost detașat în fruntea Oficiului de cadastru și publicitate imobiliară și Puiu Fesan, cel care a ocupat în trecut și postul de secretar de stat pentru problemele revoluționarilor. De profesie jurist, din aprilie 2009 (de când a fost schimbat din postul de secretar de stat) și până acum, Fesan a lucrat în domeniul privat. ”Eu am fost propus din partea PNL, postul era vacant... Mi-am dorit să vin aici pentru că, pe perioada în care am lucrat la Romtelecom (2004 – 2007 - n.r.) eu am fost cel care le-am intabulat sediile din Sibiu. Și mi-a plăcut. Să știți că după prefectură, primărie și poliție, cadastrul este cea mai serioasă instituție: aici se înregistrează dreptul de proprietate. Este nevoie de un om serios aici, iar eu vreau să rămân în Sibiu. Dacă se organizează concurs, eu particip. Ar fi și păcat să stai șase luni într-un post și să nu vrei să continui”, povestește Puiu Fesan, membru al Biroului județean al PNL Sibiu.
Noul director susține că pentru el este importantă onestitatea. ”Eu am și un «diftong» (sic!): să nu-ți dai cinstea pe rușine. Eu nu pot să îmi pătez obrazul. Ce ar zice oamenii din Gura Râului (comuna de origine a lui Puiu Fesan – n.r.)?”.
Schimbările continuă
Directorii care au preluat funcții de conducere sub guvernarea PD-L sunt, pe rând, ”convinși” să demisioneze, de reprezentanții noii puteri. Sau sunt detașați pe alte posturi din țară, după cum a fost cazul directorului Direcției de Agricultură, Gheorghe Budrală, trimis la Tulcea, sau a directorului Fiscului sibian, Grigore Popescu, detașat la București. Recent, schimbări s-au produs și în fruntea Oficiului pentru Protecția Consumatorului, unde la conducere a ajuns, din nou, Ioan Axente.
Tag-uri: Puiu Fesan , Mircea Cazan , Gheorghe Budrală , Ministerului Muncii , Gura Râului , Turnul Sfatului , Lucian Blaga , Nicoleta Hăușiu , Protecția Consumatorului Sibiu , Grigore Popescu , Ioan Axente , Nicoletei Hăușiu
Vizualizari: 2527
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Vivi Dragan
Acum 3 ore
Lucian Băra
Acum 3 ore
Horia Andrei
Acum 4 ore
Dan G.
Acum 4 ore
Miros Kylotzey