Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Noul spital judetean: Johannis face rost de bani

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a anunțat că ”este pe drum” proiectul de hotărâre de Guvern în baza căruia administrației locale îi vor fi transferate cele 131 de ha de teren pentru ridicarea unui nou spital de urgență. Cât privește fondurile necesare unei astfel de investiții, semnalul lui Cindrea este clar: Johannis să vină cu banii.
”Avem o înțelegere, în trei, cu domnul primar și cu premierul Ponta, cu Guvernul României, ca să fiu mai corect. Au întocmit un proiect de hotărâre pentru atribuirea unui teren care a fost trimis prefectului și președintelui CJ, care au atribuții prin lege. Acum proiectul este transmis la ministere și cred că finalul va fi un proiect bun. Hotărârea de Guvern este la semnat, este pe traseu, a plecat de circa o lună din județ”, a declarat, în cursul zilei de azi, Cindrea.

Proiectul unui nou spital de urgență, abandonat de Guvern după izbucnirea crizei economice, a devenit o preocupare a Consiliului Județean condus de Martin Bottesch. Planurile acestuia includeau, în privința finanțării, inclusiv varianta unui parteneriat public-privat, în care să intre și municipiului Sibiu, pe lângă varianta accesării unor fonduri europene.
Noul președinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, nu pare foarte interesat de a prelua sarcina identificării unor fonduri. El spune că de spitalul județean de urgență planificat, Primăria Sibiu se va ocupa. ”Cea mai mare și importantă problemă este finanțarea, despre care domnul Johannis a spus că va găsi surse de finanțare. Detalii vă rog să cereți de la Primărie”, a adăugat Cindrea.
Până acum, primarul Klaus Johannis a declarat că partea de finanțare a unui astfel de proiect ar urma să fie stabilită după obținerea terenului potrivit, cel de la ieșirea din Sibiu înspre Poplaca, în speță.
Pe lângă un nou spital, restul terenului ar urma să poată fi folosit și în vederea dezvoltării unor proiecte rezidențiale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Eu, sibianul

Acum 11 ani

Luati terenul, ca de spital va pasa voua ca si de locuitorii orasului... imobiliare sa fie, ca spagi se gasesc...
Raspunde

#

Acum 11 ani

capitalismpepaine.wordpress.com/2012/10/23/uniunea-europeana-privatizeaza-tot/
Raspunde

@ eu, sibianul

Acum 11 ani

D-lui primar cred ca ii pasa de noul spital chiar si numai, sau cel putin pentru, faptul ca, fiind amplasat pe C.Poplacii, s-ar reduce mult circulatia SALVARILOR (cu sirenele lor) pe str. Balea si dl primar ar avea mai multa liniste.
Raspunde

Nicador

Acum 11 ani

Cindrea il ciupeste din nou pe Johannis. Si asta rezista.Ori are pielea groasa,ori ii pregateste ceva sarlatanului limbut.
Raspunde

periscop

Acum 11 ani

Va fi bine dacă, odată cu noul spital, se va găsi şi personalul necesar, că până atunci pleacă toţi în Occident...
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

Se gasesc frustrati mereu sa comenteze anti-Iohannis, anti-primarie.. Noi restul, 98% dintre sibieni il apreciem pe primar si tot ceea ce face de cand este in functie, acolo unde va ramane cat doreste domnia sa. Cei ce nu pot trai cu gandul asta: Auf Wiedersehen!
Raspunde

@ buluc

Acum 11 ani

Sasule, care 98%, ca doar 77% din cei mai putin de jumatate de votanti care s-au prezenta la vot au votat cu idolul tau? E pe tobogan, peste 4 ani nu mai prinde primaria acest impostor, sas balcanizat si corupt, care pozeaza in neamt cinstit.
Raspunde

@7

Acum 11 ani

Buluc a calculat dupa metoda Basesciana....si cei care nu au mers al vot sunt tot cu Johannis.
Raspunde

#

Acum 11 ani

Buluc lucreaza in Primaria Sibiu, loc unde mai lucreaza 1.000 de puturosi. 70 % dintre ei trebuie dati afara. Cand a candidat prima data actualul primar, in primarie lucrau 350 de puturosi si a promis ca mai da afara din ei. Iata ca acum sunt peste o mie, desi exista un sistem on line de plata a tuturor taxelor din Sibiu. Stiti ca este tinut la secret si nu se face publicitate pe tema asta? Pentru ca daca oamenii ar incepe sa-si plateasca toate taxele on line, putorile din Primarie trebuie concediate. Aici puteti afla despre acest sistem integrat, care a costat...ghiciti dragi ziaristi cat. extranet.sibiu.ro/default.aspx
Raspunde

#

Acum 11 ani

Aceasta problema cand se va rezolva? citynews.ro/eveniment-15/sporuri-pentru-haine-si-medicamente-la-primaria-sibiu-207300
Raspunde

eu

Acum 11 ani

Nu sunt nici basist,nu sunt nici sas,nu sunt nici macar sibian dar locuiesc de 6 ani aici.Citesc presa locala zilnic si mi-am facut o imagine in anii astia despre voi,Sibienii:Nu cred ca exista in alta parte mai multi carcotasi,nemultumiti,barfitori si gigi contra decat voi.Nu va place primarul si ce face el?Faceti turul Romaniei si va garantez ca la intoarcere o sa-l apreciati mai mult ca niciodata.Mai multe nu sunt de spus...
Raspunde

@ eu

Acum 11 ani

Sa-ti dau o veste proasta. Tocmai am fost sambata-duminica la Brasov si arata de o mie de ori mai fain decat Sibiul, pana si giratoriile sunt gandite cu capul, nu cu fundul.
Raspunde

rosu pt. 12

Acum 11 ani

Am fost si eu in Brasov. La moldoveni le place, pentru mine tot Sibiul este de trei stele.
Raspunde

ANONIMUS

Acum 11 ani

Cauta tu finantarea ca deacea tea ales SIBIENI vrei s-a le faca toate johaniss tu nmai s-a tai panglici cindrea salveazane proiecte marete apucate de treaba nu fi circotas si frustat de ce face JOHANISS PIUCATURA CHINEZEASCA IL TOT INPUNGI CA LUMEA SE UITA DUPA REZULTATE NU DUPA GARGARA
Raspunde

propunere

Acum 11 ani

daca toti barosanii cu bani ar finanta cate o sectie in noul spital ar merge treaba ca unsa.ce conteaza ca se cheama sectia chirurgie Carabulea sau medicala Euroil exeplele pot continua si lumea le-ar multumi vesnic . ca nu o sa ia banii pe lumea ailalta.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

domnul cindrea aici greseste el trebuie sa-si calce pe mandrie si sa faca echipa cu johannis nu sa-l tot intepe pe la spate asa nu se face treaba.Trb sa zica noi trebuie sa gasim bani nu johannis trebuie de parca doar el foloseste spitalul. Cand va arata spitalul judetean cum arata spitalul LUTHER SI PEDIATRIA atunci sa mai vb cindrea. Sunt as si Lutherul si Pediatria spi judetean nici la degetul mic nu-i ajunge .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus