Duminică,
14.08.2022
Parțial Noros
Acum
23°C

Masini noi pentru oameni vechi. Senatul si-a stabilit bugetul

 

Senatul şi-a adoptat, luni, propriul proiect de buget pentru anul 2013, care prevede cheltuieli de peste 107.000 mii lei, precum şi achiziţionarea a peste 150 de maşini pentru parlamentari şi pentru aparatul de lucru al acestei Camere. Plenul Senatului a votat, cu 62 de voturi "pentru", 2 abţineri şi 2 voturi "împotrivă", proiectul propus de cei patru chestori ai acestei Camere legislative, informează Mediafax. Potrivit prezentării făcute de senatorul PSD Alexandru Cordoş, chestor al Senatului, proiectul a fost realizat în urma analizei cheltuielilor preliminare şi a propunerilor înaintate de direcţiile de specialitate din cadrul instituţiei. Potrivit documentului, proiectul de buget al Senatului pentru anul 2013 va fi finanţat din resurse de la bugetul de stat la nivelul sumei de 107.388 mii lei, din care cheltuieli curente 96.377 mii lei, cheltuieli de capital 11.011 mii lei.
Cordoş a menţionat că proiectul de buget pentru anul 2013 a fost fundamentat cu "sume alocate pentru activităţi finanţate integral din venituri proprii care se cuprind la venituri, sume de 370 mii lei şi la cheltuieli suma de 450 mii lei faţă de cele prezentate". În proiectul de buget se propune, printre altele, ca de la bugetul de stat să fie alocaţi bani pentru achiziţia unui număr de 140 de maşini pentru senatori şi alte 23 pentru aparatul de lucru al Senatului. 
Chestionat despre aceste viitoare cheltuieli ale Senatului, vicepreşedintele acestei Camere Radu Berceanu (PDL) a arătat că acestea sunt justificate. "Toată lumea are o maşină. Toţi deputaţii şi toţi senatorii. Face parte din reguli. Eu nu am folosit niciodată maşina asta. A fost întotdeauna folosită la cabinetul parlamentar, deci în judeţul Dolj. Cred că are deja 200.000 km. La un moment dat nu mai prezintă nici măcar siguranţa minimă. Bănuiesc că şi consumă foarte mult. La un moment dat trebuie schimbate maşinile astea", a susţinut parlamentarul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

mosu

Acum 9 ani

buget ptr masini noi ptr parlamentari?ati inebunit la asa recesiune mare nerusinare ptr cei ce au facut propunerea. Parlamentari sa-si foloseasca masinile propri ptr serviciu iar cand sint cu vreo delegatie oficiala numai atunci sa solicite masina cu sofer si numai in acel scop Oare astia nu sant trimisi nostri acolo s-au uita imediat cum ajung acolo cum mergem noi la serviciu cu masina proprie ei nu pot la fel mai ales ca transportul cu trenul cu avionul si cazarea sant gratuite . pomenim fara sa vrem vremurile trecute si spunem ca marea adumare nationala se strangea numai de 2ori pe an si votau legiile in rest era HCM hotarari serioase si mai putine cheltuieli cu acesti somnorosi ptr tara si abili ptr ei ce nu brididesc sa-si faca confortul crezind ca sint cineva
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus