Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Senat: ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, este zi liberă

Senat: ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, este zi liberă

Plenul Senatului a votat, marţi, ca ziua de 1 iunie, când se celebrează Ziua Copilului, să fie zi de sărbătoare legală, devenind astfel zi liberă la nivel naţional.

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii a fost semnată de parlamentari de la toate partidele parlamentare şi a fost adoptată de plen cu 74 de voturi pentru, 5 împotrivă şi opt abţineri, transmite News.ro

Proiectul de lege prevede că ziua de 1 iunie este declarată zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Comisia de muncă a dat un raport de admitere propunerii legislative.

Scopul propunerii legislative este ca de Ziua Copilului, pe 1 iunie, părinţii să beneficieze de o zi liberă, pentru a putea să petreacă mai mult timp cu copiii lor.

Senatul este primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus