Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Cinemateca TIFF revine la Sibiu cu patru productii de exceptie

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) continuă campania de „re-atragere” a publicului român către cinema cu o nouă serie a Cinematecii TIFF la Sibiu.

După succesul înregistrat cu primele trei ediţii ale Cinematecii TIFF, dar şi ca urmare a interesului acordat de publicul din Sibiu Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), APFR continuă Cinemateca TIFF în perioada 1 noiembrie – 13 decembrie, cu alte patru filme de excepţie.

„Începând cu 1 noiembrie, o dată la două săptămâni, în seara de joi, de la ora 20:00, la Libraria Humanitas, cinefilii sibieni vor avea parte de surprize cinematografice speciale, pregătite de echipa TIFF. Organizatorii speră ca prin această iniţiativă să aducă cinematografia în atenţia unui public din ce în ce mai numeros”, spun reprezentanţii TIFF.

Primul titlu care va redeschide Cinemateca TIFF la Sibiu în această toamnă este filmul de debut al celebului regizor de teatru Silviu Purcărete, Undeva la Palilula (România, 2012). Cu o distribuţie remarcabilă (Aron Dimeny, George Mihăiţă, Răzvan Vasilescu, Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Horaţiu Mălăele şi mulţi alţii), filmul a fost recent selectat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Golden Orange Antalya, Turcia şi a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid, Spania.

Palilula, un autentic “Macondo” oltenesc, e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecătoare; în spital, bolnavii sunt perfect sănătoşi, iar una dintre distracţiile lor preferate este să asiste la disecţiile de la morgă. Restul populaţiei e imbecilă şi fermecătoare, izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii.

Cinemateca TIFF la Sibiu va continua cu alte trei filme. În 15 noiembrie va rula pelicula „ Eu sunt dragostea” (Italia, 2009), de Luca Guadagnino, film nominalizat la Premiile BAFTA şi Globurile de Aur pentru „Cel mai bun film străin”.

Acesta va fi urmat, în 29 noiembrie de „Misiunea directorului de resurse umane”, o co-producţie Israel–Germania–Franţa (2010), propunerea Israelului la ediţia din 2011 a Premiilor Oscar la sectiunea „Cel mai bun film străin”, multipremiat la Gala de decernare a Premiilor Industriei De Film Israeliene - Ophir Awards (Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriţă într-un rol secundar - acordat actriţei de origine română Rosina Cambos) şi Cea mai bună coloană sonoră).

Seria filmelor se va încheia cu „Despre oameni şi melci” (România, 2012), în regia lui Tudor Giurgiu, care va putea fi vizionat în 13 decembrie. „Despre oameni şi melci” este succesul românesc de box-office, filmul fiind recent distins cu Premiu Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi Premiul secțiunii Meeting Point la Festivalul Internațional de Film de la Valladolid, Spania.

Preţul unui bilet la proiecţiile din cadrul Cinematecii TIFF este de 5 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus