Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Fragmente de Sibiu in ulei si acuarela

Arhitecţii sibieni Ion Ene şi Cornelia Ţuglui au adus în faţa publicului sibian peste 40 de lucrări în ulei şi acuarelă, prin care încercă să “povestească” cu ajutorul imaginilor de ce este atât de frumos şi misterios oraşul de pe malul Cibinului.

Expoziţia ,,Spaţii istorice văzute de arhitecţi“, care a fost vernisată luni, îşi propune să surprindă printr-un efect de zoom-in/zoom-out proximitatea fiecăruia dintre noi şi să ne facă conştienţi de sensibilitatea şi unicitatea existenţei fizice”, spune Cornelia Ţuglui.

’’Cu ajutorul Filialei Judeţene Sibiu a UAR – organizatoarea expoziţiei - mi s-a împlinit dorinţa de a aduce în faţa sibienilor o parte din lucrările de pictură, realizate de-a lungul a 35 ani. Motto-ul expoziţiei este definiţia pe care a dat-o arhitecturii, unul din marii arhitecţi ai Amercii, Ludwig Miss van der Rohe : <>. De ce acest motto? Pentru că o parte din spaţiile pictate de mine reprezintă o epocă: o epocă a coloniştilor germani, care şi-au impus voinţa asupra spaţiului construit, unde arhitectura şi organizarea spaţiului se contopesc într-o perfectă armonie. Pe lângă cele 35 de picturi în care am încercat să redau spaţii cu încărcătură istorică din Sibiu dar şi din Sighişoara, expun şi câteva portrete ale unor arhitecţi şi artişti celebri, care mi-au influenţat cariera de arhitect şi cea de pictor amator’’, a declarat arh. Ion Ene.

Expoziţia va putea fi vizitată gratuit, în perioada 29 octombrie – 11 noiembrie, în sala Expo, la Primăria Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus