Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Hoti din bancomate si falsificatori de carduri, prinsi dupa ce au actionat si in Sibiu

12 persoane, care sunt suspectate de implicare într-o reţea specializată în infracţiuni cu instrumente de plată electronică şi furturi din bancomate, au fost reținute în urma a şapte percheziţii efectuate în Prahova, Satu Mare şi Bucureşti. Cinci dintre membrii grupării sunt suspectați că au ajuns în alte 15 județe, printre care și Sibiul, unde, prin utilizarea de instrumente de plată autentice şi a unui dispozitiv destinat sustragerii banilor din ATM-uri, au produs un prejudiciu de peste 220.000 lei.

Documentarea activității grupului infracțional a început în luna iulie 2012, ea fiind făcută de poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti. „ Ultimele activităţi în cauză s-au desfăşurat la data de 30 octombrie a.c., când poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti cu sprijinul S.C.C.O. Satu Mare şi Brigăzii Mobile de Jandarmi 'Matei Basarab' din Ploieşti au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Prahova, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti”, transmit reprezentanții Inspectoratului General al Politiei Române.

Au trecut prin Sibiu!

Cinci membri ai grupării, persoane din Ploieşti, Bucureşti şi Satu Mare, sunt suspectaţi că s-au deplasat pe raza judeţelor Dâmboviţa, Buzău, Bacău, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Arad, Bihor, Timişoara, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureş, Braşov şi în municipiul Bucureşti, unde, prin utilizarea de instrumente de plată autentice şi a unui dispozitiv destinat sustragerii banilor din ATM-uri, au produs un prejudiciu de peste 220.000 lei.

Liderii grupului, un bucureștean și soția sa

La sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse, astăzi, 12 persoane, cercetate pentru iniţiere, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de intrumente de plată electronică şi furt calificat. Liderul grupului, o persoană din Bucureşti, este suspectat că a procurat dispozitive destinate sustragerii numerarului din ATM-uri şi a recrutat mai multe persoane, care să se deplaseze în ţară pentru a sustrage bani din bancomate.

Acesta lucra în tandem cu soția sa, care este suspectată că ar fi coordonat activitatea grupului împreună cu soțul său, recepţionând ,prin sisteme de transfer monetar rapid, sumele de bani provenite din furturile de bani din bancomate.

De asemenea, alte două persoane, din Ploieşti şi Bucureşti, sunt suspectate că au racolat mai mulți indivizi pe care i-au determinat să îşi deschidă conturi la două bănci, iar cardurile aferente acestor conturi au fost utilizate în activitatea infracţională.

De asemenea, liderul grupului infracţional este bănuit că a confecţionat şi dispozitive de skimming, destinate copierii datelor de identificare ale cardurilor bancare, în momentul utilizării. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus