Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
8°C

Am mancat la Imparatul Romanilor alaturi de Constantin Morar

18 Noiembrie 2012 21:23

 

Bine, Constantin Morar nu știe că a mâncat alături de mine, dar asta e altă treabă. De fapt, treaba lui era o sticlă de vin alb cu apă minerală și compania de la masă, dar ajungem și acolo.

M-am dus la restaurantul de la Împăratul Romanilor pentru că stau de șase ani în Sibiu și n-am intrat niciodată, în schimb de mai multe ori m-au oprit turiști pe stradă să mă întrebe cum se ajunge acolo. Și am înțeles de ce după o căutare scurtă pe Google, unde sintagme precum ”cel mai vechi restaurant din țară” sau ”oaspeți ca Împăratul Iosif al II-lea, Johannes Brahms, Johann Strauss sau Frantz Liszt” sunt la tot pasul.

De când am pus piciorul în restaurant m-a impresionat decorul. N-am pretenția că am călcat prin toate restaurantele din Sibiu dar cred că este unul dintre cele mai frumoase. Nici prea împopoțonat, nici exagerat, nici prea strident, ca să nu-l mai laud, este un loc frumos unde să iei masa.  Doamnele de la servire m-au luat imediat în primire și au fosit amabile tot timpul. După ce m-am așezat, l-am observat pe domnul Morar la una din mesele vecine. Nici n-a fost greu să-l observ, eram cam singuri pe acolo. Cât am studiat eu meniul, el tocmai termina o sticlă de vin și lua alta. Așa mi-a făcut o poftă! Dar m-am întors la meniu, care meniu, să știți că e unul simplu și sumar. În vreo zece pagini l-ai terminat, cu tot cu băuturi, deserturi și mesajele de ”Poftă bună!”. Prima ”zeamă” pe care mi-au căzut ochii a fost supa cremă de roșii, și cum sunt fan declarat, la ea m-am oprit. Am mâncat și la Roma, unde m-am lins pe degete, dar vă jur cu mâna pe inimă că asta a fost divină. Groasă de stătea lingura dreaptă, dreasă cu smântână și decorată cu câteva frunze de busuioc proaspăt... Mă scuzați, mi-a căzut pe tastatură!

Ca să rămân în ton, la felul doi am luat niște tagliatelle cu pui și ciuperci pleurotus. Am stat ceva după ele, vreo 20 de minute. Timp în care, la masa vecină, au venit trei bătrânei să ia câte o sută de Alexandrion. Imediat l-au observat și ei pe Morar. ”Bă, știți cine e ăsta? E Morar, ăla de a fost bucătar aici!”. ”Ba nu, a fost șef de sală!”, a răspuns altul. Apoi au trecut bârfa la hotelul de la Bradu, milioane de euro  și n-am mai fost atent la ei. Oricum, veniseră și pastele... Care paste au fost atât de bune, încât m-am gândit o clipă să merg să-l sărut pe bucătar pe gură. Da mi-a fost frică că poate-i femeie... Sunt genul care nu mă ridic de la masă până nu simt că nu mai pot, dar la ce porții servesc oamenii ăștia chiar am făcut un efort. Cu pauze de respirat! De desert nu vă mai povestesc că nu mai am spațiu.

 Închei prin a vă spune că toată masa asta delicioasă, stropită cu o bere brună, n-a costat mai mult de 45 de lei. Un pic mai mult decât vinul alb al domnului Morar, pe care tot acolo la masă l-am lăsat.

Comentarii

17 comentarii

bormasina

Acum 8 ani

ce mirlan de ziarist ,sau ce lingau ,minte de pute locu sub el.............
Raspunde

cititor

Acum 8 ani

bormaşină nu fi cutră. a mâncat şi el gratis . e normal să le tragă o limbă . n am înţeles care i treaba cu Morar.
Raspunde

Bibi

Acum 8 ani

Astia numai ziaristi nu pot fi numiti, iar ziarul care publica asemenea scrijelituri se compromite total. Citeste totusi lumea ca nu prea mai sunt ziare in Sibiu, iar concurenta (Tribuna lui Ilie) este si mai slaba.
Raspunde

hi, hi

Acum 8 ani

Mafoame asta este musai sa manance doar alaturi de personalitati: Corvin Lupu, Martin Bottesch si acum Morar!Ba, da seminte alaturi de boschetari in parcul Astra nu spargi?
Raspunde

lucian

Acum 8 ani

aici e o mica capcana,- hotel Bradu, milioane euro- INTREBARE nepusa DE UNDE BANI?(la un bucatar, sef de sala). stati linistiti sunt FONDURI EUROPENE. urmeaza INFIERAREA PROLETARA. sa auzim de bine.
Raspunde

goga

Acum 8 ani

Bai laba trista de la ziar,cind dlMorar erea dir.gen.la Imp. Romanilor sa.si patron,tu invatai sa sugi..biberonul.goga de la impratu
Raspunde

buluc

Acum 8 ani

Din nou, asa cum ne-ai invatat, un articol de nota 10!
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 8 ani

ospatarii la putere... auzi, fonduri europene... HA, HA, HA!
Raspunde

RED

Acum 8 ani

MORAR UN NENOROCIT ORDINAR CARE A CALCAT PE CADAVRE PT. A-SI ATINGE SCOPURILE LUI, A TRADAT PE MULTI SI APOI IA PUPAT IN F...D CA SI CUM NIMIC NU A FOST
Raspunde

titi

Acum 8 ani

oare domnul Morar a baut vinul cu apa asa cum le dadea oamenilor cind era chelner, desi acei oameni nu doreau vinul cu apa.
Raspunde

siby

Acum 8 ani

@ goga. Cred ca tu esti cel mult osptar sau ajutor de bucatar la sus-numitul local; limba romana pentru tine este o tochitura, iar despre respect se pare ca n-ai auzit (normal, daca ai doar 2 clase ca trenul!). Ramai acolo si suge si tu mai departe la...biberonul actualului patron!
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

Ce reclama jegoasa mascata intr-un articol. Asa de bun sunteti ca trebuie sa va prostituati in felul acesta pentru o ciorba calda? Cum ajung astfel de (in)competenti sa informeze lumea din Sibiu????!
Raspunde

sasu

Acum 8 ani

acum 5 ani am fost cazat ultima data la \"Imparatul\" si cu siguranta si ultima...au facut tiganii un botez si pina pe la 4 dimineata au facut galagie...receptionerul , politia nici uni nu undrazneau sa zica nimic de frica lor...halal hotel ( restaurant) de lux !!
Raspunde

Goga pt siby

Acum 8 ani

Dl siby, e adevărat eu am fost si ospatar si bucatar,dar am muncit nu am cersit o porțile de mincare ca tine .,acum conduc un hotel Radison in Germania,si m- am format in ca profesionist la Împăratul Romanilor .sarbatoi fericite
Raspunde

@14

Acum 8 ani

Hotelul care il conduci,are volan pe stanga sau pe dreapta? ;)
Raspunde

elena

Acum 7 ani

ca si Goga si ieu am pornit in viata tot formandu:ma la rest.IMPARATUL ROMANIOR ! iar acum am afacerea mea si dau salarii la 14 oameni,pe atunci sef de unitate d.nul Morar,am curajul si imi scriu identitatea nu ca tine reporter de doi bani care arunci cu noroi in oameni si te ascunzi in spatele tastaturii si care in mod sigur nu iesti bun de nimc in afara de faptul ca tu scrii si tot tu raspunzi sub anonimat*14* ,in mod sigur nici tu nici tot neamul tau nu a facut nimic demn in viata lor. Problema ta iera cate sticle a golit Morar cand ai avut in buzunar ultima data bani cat costau sticlele alea? probabil niciodata!!!!! te bucuri de banii decontati ptr. o masa de aceea infuleci ca lupul si daca nu iti unfli matul incepe barfa,iar sa poti comenta ceva consulti netul *gen bame*si la ce lichea iesti sigur minti la redactie ca lasi bacsis si bag banii in buzunar.un singur nume ptr.tine LICHEA DE DOI BANI.
Raspunde

Ioan

Acum 2 ani

Este un restaurant in care te poti simti foarte bine. Asta daca bineinteles iti si doresti. Localul este elegant., personalul a fost foarte atent cu noi. Am mancat snitel vienez si pene cu pui. Foarte bine gatite,portii mari , pret ok. Noi am fost foarte multumiti si vi-l recomandam cu caldura!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus