Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Cum va arata patinoarul din aceasta iarna

Cel puţin în ultimii ani, sibienii s-au obişnuit aibă o Piaţă Mare împodobită cu instalaţii, brad, târg de Crăciun şi patinoar. Anul acesta va fi unul complet, după ce a fost confirmată vestea că va fi amenajat şi un patinoar mai mare cu peste 200 de metri pătraţi faţă de cel de anul trecut.

Remus Gliga, administratorul patinoarului, a explicat că anul acesta construirea acestuia este posibilă datorită faptului că Primăria Sibiu a înţeles cât de mari sunt cheltuielile necesare unei astfel de investiţii, astfel că a ajutat cu „scutirea la plăţii taxei de ocupare a domeniului public”.

„Patinoarul o să fie mult mai mare anul acesta, pentru că anul trecut a fost foarte solicitat de micuţi şi nu numai. Anul acesta, patinoarul a primit aprobarea de extindere şi se va întinde pe o suprafaţă de 750 de metri pătraţi, anul trecut suprafaţa acestuia fiind de 540 de metri pătraţi”, a spus Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Spectacol pe gheaţă cu patinatori ruşi

Deschiderea patinoarului, dar şi alte evenimente vor fi marcate în centrul oraşului cu spectacole, concerte şi alte surprize, pentru sibienii de toate vârstele.

„Am vrea să deschidem în 24 noiembrie, împreună cu Târgul de Crăciun şi sperăm să reuşim să o facem, dar o să conteze şi temperaturile care se vor înregistra. Patinoarul fiind acum de aproape 800 de metri pătraţi, o să putem organiza mai multe surprize pentru locuitorii acestui oraş şi pentru turişti. De exemplu, acum suntem în tratative cu o trupă de patinatori din Rusia, care are un spectacol pe gheaţă extraordinar şi sperăm să reuşim să îi aducem la Sibiu. Nu ştiu dacă o să reuşim să îi aducem la deschidere, dar oricum, muncim la a face posibil acest moment extraordinar în centrul Sibiului, la patinoar. Dar aceasta este doar una dintre surprizele pe care le-am pregătit pentru acest an. Dacă o să fie totul ok, nici ziua de 1 Decembrie nu o să treacă fără un spectacol şi alte momente dedicate Zilei Naţionale”, spune Remus Gliga.

Aceleaşi tarife

Suprafaţa patinoarului va fi mai mare, iar numărul spectacolelor pe gheaţă va creşte, iar preţurile rămân neschimbate. Astfel, la patinoarul care va fi deschis până la sfârşitul lunii ianuarie, sibienii vor putea patina cu 10 lei pe tură în timpul săptămânii şi 15 lei în weekend.

Pentru a fi deschis, administratorii patinoarului au făcut o serie de revizii și probe la instalaţii. Patinoarul va fi deschis de luni până duminică, între orele 10:00 şi 23:00. Intrarea pe gheaţă se va face în serii de 90 de minute, cu pauze de aproximativ 20 de minute între serii. Abonamente se vor face doar de la 1 ianuarie, iar administratorul spune că preţul lor nu a fost încă stabilit.

„Programul va fi de la 09:00 - 23:00 cu excepţie zilelor, în care sunt invitaţi să se antreneze pe gheaţă copiii de la Clubul Sportiv, iar atunci ei vor evolua de la 9:00, singuri, iar publicul de la 10:00”, mai zice Remus Gliga.

Două patinoare în 2013

Sibienii îşi amintesc cu nostalgie că în urmă cu câţiva ani au avut patinoar şi în Parcul Sub Arini. Investiţia, care se ridică la mii de euro, l-a împiedicat pe administratorul patinoarului să ia în considerare, pentru această iarnă, construirea unui al doilea patinoar. La anul însă, acest proiect ar putea fi realizabil. „Patinoarul din Sub Arini rămâne deocamdată un teren de fotbal artificial, pentru că am decis ca anul acesta să facem patinoar în Piaţa Mare. Dar la anul cine ştie, poate o să fie ceva şi în parc, pentru că noi avem în vederea şi acea locaţie, care a avut vreme de mulţi ani patinoar”, a mai spus administratorul sibian.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Alex

Acum 10 ani

Ar fi super vai ce frumos va fi daca vor fi doua patinaore la anul si mai ales ca anul acesta va fi spectacol pe gheata super.Anul asta a fost foarte frumos ca si in 2007 plin de evenimente
Raspunde

@alex

Acum 10 ani

ai dreptate, dar si in 2008-20011 au fost foarte multe evenimente culturale
Raspunde

3cai batrani si sexy

Acum 10 ani

Cu patine de viteze o sa avem si noi voie? Pana acum a fost interzis. Speram sa ne permiteti si noua ca tare ne e dor de o miscare.
Raspunde

florin

Acum 9 ani

sper din tot sufletul ca la anul sa vedem 2 patinoare sau unul acoperit sibiul are nevoie sa deschida usi sportului pe gheata , va salut cu respect
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus