Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
4°C

Pui cu rozmarin si cartofi

Ingrediente:

- 1.5 kg pui

- 2 linguri ulei de măsline

- 1 linguriță coajă de lămâie, rasă

-3/4 linguriță sare

-1/2 linguriță piper negru măcinat

-3 căței de usturoi, tocați

-3 cartofi copți , decojiți și feliați

-4 felii de lămâie.

Amestecă într-un castron o lingură ulei, rozmarinul, 1/2 linguriță sare, 1/4 linguriță piper și usturoiul. Așează carnea în tavă, apoi pune lângă ea cartofii. Stropește cartofii cu o lingură de ulei.

Unge bucățile de carne de pui cu sosul din castron. Lasă puiul 40 de minute la 220 grade Celsius și încă 20 minute la 95 grade.

Presară peste cartofi un sfert de linguriță de sare și tot atât de piper. Se servește cu felii de lămâie și rozmarin pe deasupra.

Acest preparat este potrivit cu o salată verde. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 138

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus