Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

Talmaciu: cisnadian amendat pentru ca lipea un afis electoral cu PP-DD pe anexa unei case

Un tânăr de 22 de ani a fost surprins de polițiști în timp ce lipea un afiș electoral pe anexa unui imobil din localitatea Tălmaciu.

Bărbatul, de loc din Cisnădie, a fost văzut de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu chiar în momentul în care încerca să lipească un afiş electoral al PP-DD într-un loc neautorizat, respectiv pe anexa unui imobil din localitate. Pentru că nu avea acceptul proprietarului casei pentru a posta respectivul afiș electoral, cisnădianul a fost amendat cu 500 de lei.  „În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 22 de ani, domiciliat în localitatea Cisnădie, nu avea acceptul proprietarului imobilului pentru a aplica respectivul afiş electoral. În acest context, potrivit art. 50 lit.g.) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului României, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Afișajul electoral pe case, permis numai cu acordul proprietarilor

Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului României stabileşte sancţiuni de natură penală şi contravenţională pentru încălcarea prevederilor electorale. Astfel, potrivit art. 50 lit. g.), constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei, nerespectarea prevederilor art. 39, care în alin. 5 stabileşte faptul că, afişajul electoral este permis în alte locuri decât cele stabilite potrivit alin. (2), numai cu acordul proprietarilor sau, după caz, al deţinătorilor.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus