Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Taierea porcului de Ignat la Carciuma din Batrani

Unul dintre obiceiurile străvechi, păstrate de români, este tăierea porcului de Ignat. Ca în fiecare an, de ziua națională, Muzeul ASTRA organizează o demonstrație practică pe acestă temă, cu scopul păstrării și perpetuării datinilor strămoșești premergătoare Crăciunului.

”În ziua de 1 decembrie, începând cu ora 12 :00, la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în Aer Liber, publicul va putea asista la tăierea porcului, dar și la prepararea bucatelor tradiționale - cârnați, slănină, tobă, caltaboș, care vor putea fi achiziționate la prețuri accesibile”, spun reprezentanţii muzeului.

De asemenea, toți cei care vor călca pragul Cârciumii din Bătrâni, sunt invitați să servească ,,pomana porcului,, cu mămăliguță și murături. Nu vor lipsi, preparatele la ceaun, tochitura de porc sau ciorba.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Aer Liber

Vizualizari: 263

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus