Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

VIDEO: Avem cupola de lumini deasupra Pietei Mari

Primarul Klaus Johannis a apăsat în această seară butonul care a pornit instalația de lumini ce decorează Sibiul de Sărbători. Atracția principală o reprezintă cupola de lumini de deasupra Pieței Mari, precum și bradul de Crăciun. ”Este o instalație fotmată numai din LED-uri, care arată foarte bine și consumă foarte puțin curent”, a spus primarul înainte de a apăsa butonul. La eveniment s-au strâns câteva sute de sibieni curioși să vadă ”luminile de anul acesta”.

Spre deosebire de anii trecuți, Piața Mare este decorată iarna aceasta de 1600 de steluțe agățate într-o plasa de lumini. Cu ocazia Crăciunului vor luminile fi programate on-line, astfel încât ele să creeze diverse efecte luminoase. Pentru toate instalațiile noi, Primăria Sibiu a plătit luna aceasta 780.000 de lei, fără TVA, firmei hunedorene MK Illumination SRL, societate care este unicul distribuitor în România a produselor realizate de austriecii de la MK Illumination, companie specializată în soluții de iluminat festiv. ” În cadrul contractului sunt achiziţionate 1.600 de stele de tip stroboscop, 8 candelabre ornamentale, o instalaţie de iluminat dinamic, 400 de globuri, 100 de stele decorative şi 100 de sisteme triunghiulare cu led”, au informat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Mâine se deschide Târgul de Crăciun

Sibienii sunt așteptați mâine seară din nou în Piața Mare, de această dată la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun.Evenimentul va fi marcat de un spectacol de muzică și lumini. Concertul Nicola este programat avea loc începând cu ora 19:00. Din programul cultural nu lipsesc nici în acest an concertele de colinde, mai multe formații și ansambluri urmând să concerteze pe scena ce va fi amenajată în centrul orașului. În plus, sibienii vor putea alege dintre miile de produse expuse în târg: lumânări sculptate manual, globuri din FiMo, accesorii și obiecte decorative din fier forjat, blănuri și accesorii din blană, ceaiuri deosebite în cutii cadou și jucării din materiale ecologice. Târgul de Crăciun din acest an ocupă o suprafață totală de 5000 de metri pătrați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

20 comentarii

buluc

Acum 11 ani

Felicitari, arata minunat, nu pot decat sa-mi imaginez atmosfera traita fizic la fata locului. Abia astept sa vin in Sibiu :D
Raspunde

@ buluc

Acum 11 ani

Tu esti pupincurist si propagandist iohanusian de la distanta? Pai atunci las-o in sange!
Raspunde

@2

Acum 11 ani

Fiecare cu stima lui de sine reflectata prin limbaj. O seara placuta iti doresc!
Raspunde

@2

Acum 11 ani

Nimic nu te multumeste, nu-i asa?
Raspunde

@2

Acum 11 ani

Pleaca ba acasa la tine pina nu te trimitem noi.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

arata ca si in basme o sa atraga o multime de turisti.Va fi cel mai frumos oras luminat din Romania..
Raspunde

Centru

Acum 11 ani

Da? Intrati si in curtile de dupa Piata Mare,.... sa vedeti cum arata saracia:))))
Raspunde

@7

Acum 11 ani

prietene ... saracia aia nu reflecta nimic!! poate doar faptul ca un mos/baba (tot respectul pentru cei in varsta) stau acolo si isi chinuie ultima parte a vietii incercand sa duca niste cheltuieli care nu le pot duce in fapt. nu-i obliga nimeni la asa ceva. .. sa vanda si sa-si ia apartament, sau orice altceva!
Raspunde

@8

Acum 11 ani

Mda, nu-i obliga nimeni, dar se intampla. Intotdeauna ceea ce avem si ascundem sub pres ne da adevarata valoare. Altfel spus, mai plastic, degeaba aratam bine pe-afara daca in interior suntem cancerosi. Altfel spus, si mai plastic, nu conteaza ambalajul ci continutul. Dar tu du-te si distreaza-te in piata ta mare si publica, ca si restul \"ambalajelor\" din tara asta.
Raspunde

@9

Acum 11 ani

Chiar dacă într-o oarecare măsură aveți dreptate, un fapt constatat e că dacă refaci fațadele într-o localitate, fără a renova și ceea ce e în spate, cu timpul, aspectul curat va genera o creștere a nivelului de bunăstare și în spatele fațadelor. Ce era de făcut în Sibiu?Lăsat așa până ajungeau cei din clădiri să aibă bani să și le renoveze?Adică până la infinit.
Raspunde

B

Acum 11 ani

@10 Asa este iti dau perfecta dreptate!
Raspunde

@7

Acum 11 ani

Trebuie inteles un aspect: cladirile sunt in proprietate privata. Administratia locala nu poate investii bani in imobile pe care nu le are in proprietate. Singurii responsabili pentru aspectul acesta sunt proprietarii, indiferent ca sunt saraci sau bogati. Era lui \"sa ni se dea\" a trecut de mult! Ca proprietar ai niste drepturi dar si niste obligatii!
Raspunde

@10

Acum 11 ani

comenteaza toti parvenitii...luati-va talpasita!!!!!!
Raspunde

@10

Acum 11 ani

Nu cred in aceasta teorie, saracia ramane saracie, chiar daca e poleita cu aur. Daca oamenii saraci se amagesc cu apa rece, n-au decat, dar tot saraci raman. Oricum, ideea e ca exista saracie lucie in tara asta, dar majoritatea pastreaza aparentele de instarire si bun trai.
Raspunde

Dorin

Acum 11 ani

Si acuma ce tot vor plangaciosii aia sa zica? Sa votam cu diaconescu prin scarboasa aia ochelarista de scrie ca ii doctor din partea partidului poporului din franzela ca sa scapam de saracie? Voi in Sibiu va plangeti de saracie bai fratilor? pe bune? Sunteti tristi. Felicitari pentru ce s-a facut.
Raspunde

@7

Acum 11 ani

La tine la sud de Carpati, saracia se vede altfel?
Raspunde

nea Rica

Acum 11 ani

felictari dlui Ariton pentru cum arata piata mare. e minunat.
Raspunde

turcan

Acum 11 ani

si lu Cindrea,bravo lui !
Raspunde

alex

Acum 11 ani

De ce sinteti unii asa rautaciosi bucurati-va de prezent si nu mai cautati relele prin toate colturile unor locuri.Toti avem si bune si rele asa ca sibieni sa fim mindri de cum arata orasul acum.MAI ALES PIATA MARE.BRAVO BRAVO
Raspunde

Sibian 5000

Acum 11 ani

Eu nu am fost in piata mare dar cred ca e frumoasa.Peste tot sunt multe lucruri de facut !Unde se face ceva nu e bine? Unde nu se face cum e?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus