Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Christoph Klein va primi Crucea de Onoare a Austriei

Consulatul Austriei la Sibiu a anunțat astăzi că Episcopul Christian Klein va primi joi, în Casa Episcopală din Sibiu, Crucea de Onoare a Republicii Austria Clasa I de la Ambasadorul Austriei, Michael Schwarzinger.

Conform Ambasadorului Schwarzinger, această înaltă distincţie vrea să evidenţieze meritele deosebite ale Episcopului emerit Klein în conservarea moştenirii bogatei istorii săseşti din Transilvania, merite la nivel bisericesc şi ştiinţifico-teologic, precum şi contribuţia adusă prin publicaţii şi schimbul academic între Cluj Napoca, Sibiu şi Viena. De evidenţiat sunt de asemenea şi activităţile didactice ale Episcopului Emerit Klein la Viena unde, înca din 1990, a fost promovat la titlul de Dr. Teol.h.c. la Universitatea din Viena.

”Este vorba aici de o înaltă recunoaştere a contribuţiei ştiinţifice şi artistice aduse Republicii Austria. Această distincţie a fost acordată de către Preşedintele Republicii Austriei la propunerea Guvernului”, a transmis Consulatul Austriei la Sibiu.

La ceremonie este aşteptată o delegaţie a Bisericii Evanghelice din Austria sub conducerea Hon.-Prof. Dr. Michael Buenker. De asemenea, s-au anunţat numeroşi oaspeţi de onoare, printre care şi Deputatul Ovidiu Ganţ, Preşedintele FDGR Klaus Johannis, Preşedintele de onoare a FDGR Prof. Dr. h.c. Paul Philippi, Episcopul Bisericii Evangelice din Romania Reinhart Guib, Prof. univ. Dr. Paul Juergen Porr, Inspector Şcolar Adjunct Christine Manta Klemens, Consulul General al Germaniei Thomas Gerlach.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus