Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Expozitie de jucarii traditionale cu vanzare

Ca o continuare a proiectului Târgul Naţional de Jucării, care se desfăşoară anual, în preajma zilei de 1 iunie, Galeriile de Artă Populară ale Complexului Naţional Muzeal ASTRA, organizează vernisajul expoziţiei de jucării tradiţionale, cu vânzare „Pentru sacul Moşului”.

„Galeriile de Artă Populară vin astfel în ajutorul Moşului, pregătind jucării numai bune de pus în ghetuţe sau sub brad. Colaboratorii Muzeului ASTRA, meşteri renumiţi şi ajutoare ale Moşului, au pregătit cu har şi pasiune jucărele din lemn, pânză şi lut „Pentru sacul Moşului” oferind bucurie copiilor cuminţi de Moş Nicolae şi Moş Crăciun. Expoziţia oferă de asemenea posibilitatea copiilor sibieni să devină pentru o zi ajutoarele Moşului. Meşteri iscusiţi, cu mâini dibace şi spirit jucăuş îi vor îndruma pe cei mici, în cadrul unor ateliere de lucru să confecţioneze o jucărie, un obiect pe care sa îl dăruiască mai apoi celor dragi. Organizatorii pun gratuit la dispoziţia copiilor materialele de lucru, iar obiectele rezultate vor fi dăruite de cei mici celor dragi lor”, spun organizatorii.

Atelierele de lucru propuse sunt „Astăzi s-a născut Hristos!” atelier de icoane pe sticlă cu tema Naşterii Domnului, susţinut de în data de 7 decembrie, de Rodica Berghezan din Sibiu; „Puiul târgului”, atelier de decorat turtă dulce, susţinut în data de 14 decembrie, de Zsusanna Puskas, Odorheiu Secuiesc; şi „Impăratul Roşu”, atelier de confecţionat jucării din lemn, susţinut de Florin Poptean, din Bucureşti, în data de 17 decembrie.

„Galeriile de Artă Populară ale Muzeului ASTRA promovează produsele de artă populară autentică, oferind o alternativă fericită la jucăriile şi obiectele „chinezeşti” care au invadat piaţa românească. În expoziţia noastră veţi fi întâmpinaţi de personajele din basmele copilăriei - Capra cu cei trei iezi ai ei, Păcală, Scufiţa Roşie, Împăratul Roşu. De asemenea, o suită întreagă de păpuşi din pânză, îmbrăcate în port popular, trenuleţe din lemn, oale şi ulcele din lut, decoraţiuni pentru brad şi multe altele, toate aşteptă să fie descoperite, fie în sala de expoziţie, fie în ghetuţe sau sub brad”, mai spun organizatorii.

Expoziţia va avea loc marţi, 4 decembrie, de la ora 12:00, la Casa Artelor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus