Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Actorii Teatrului National din Sibiu pornesc din nou la drum

Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu prezintă la începutul lunii viitoare două spectacole în turneu la Baia Mare și Cluj Napoca.

Actorii Teatrului Naţional din Sibiu vor urca marţi, 4 decembrie, de la ora 18:00, pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare unde vor prezenta spectacolul „O noapte furtunoasă“ în regia lui Șerban Puiu.

Evenimentul are loc în cadrul Festivalului de Teatru „Săptămâna Caragiale“ ce se desfășoară în perioada 2 – 9 decembrie. Spectacolul regizat de Șerban Puiu reuşeşte să dea o notă cu influenţe moderne piesei lui Cragiale, păstrând totodată lumea satirică şi cu uşoare ironii a moftangiilor de altădată în care spectatorii le vor regăsi pe Veta şi Ziţa în gâlceava de toată ziua.

Imediat după, actorii sibieni se vor deplasa la Cluj Napoca pentru a prezenta spectacolul „Călătoriile lui Gulliver“. Evenimentul va avea loc vineri, 7 decembrie, ora 19:00, în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru „Interferenţe“, ce coincide cu aniversarea a 220 de ani de la înfiinţarea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

Exerciţiile scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift și coordonate de Silviu Purcărete au avut premiera în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu și au fost comisionate de Festivalul Internaţional de la Edinburgh, unde Silviu Purcărete a fost distins cu Premiul Herald Angel.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus