Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

IPS Streza despre alegeri: Suntem obligati sa mergem la vot!

ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului a declarat la sfințirea sediului Asociației „Sfânta Maria“ din comuna brașoveană Cristian, că mersul la vot este o obligație și că este datoria Bisericii să binecuvânteze toți candidații.

„Dacă noi ne alegem oameni care ne ajută pe noi avem o speranţă. Dacă lăsăm să ne aleagă alţii, să se aleagă alţii pe care nu-i ştim, e bine şi aşa, dar o să vedem cât de bine o să fie. Deci asta e datoria noastră sfântă şi noi vă binecuvântăm pe toţi”, a spus Streza, citat de newsbv.ro.

Mitropolitul consideră că biserica nu trebuie să ţină cu cineva sau nu, dar adaugă că are încredere în bunul simţ al alegătorilor.

„Cei care vin la biserică  - şi vin toţi, dar vin cei care au mai fost la biserică, vin cei care sunt ai bisericii. De aceea nu e nevoie să-i nominalizăm, să spunem, votaţi cu persoana cutare sau cu persoana cutare. Și bineînţeles că pe ei îi vor vota cu români ortodocşi. Deci cine se consideră creştin ortodox, are şi pretenţia de a fi votat de români ortodocşi”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Bartolomeu

Acum 11 ani

PS-ule si altii care ati fost in foto cu Basescu pe scarile catedralei stati departe de satana = ARD-PDL-Basescu
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

Chiar folosind limbajul arhaic de lemn specific tot transmite mesajul: votati pe astia care sunt ai \"nostrii\"! Nu e nevoie sa ii nominalizam ... dar daca ar fi am nominaliza! Traiasca banu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus