Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

Sportivii CSS-urilor din judet au fost premiati: cu bani, diplome si cupe

Cei mai buni sportivi ai cluburilor sportive școlare din județ au fost premiați, ieri, patru decembrie, de Inspectoratul Școlar Județean, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Premierea a avut loc într-una din sălile Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu. Preț de o oră și jumătate, antrenori, sportivi, părinți,  și reprezentanți ai autorităților locale s-au întâlnit pentru a recunoaște și premia sporturile practicate în județul Sibiu. La fel ca și în anii precedenți, în fața audienței s-au prezentat primii zece sportivi de la cele trei CSȘ-uri din județ: Mediaș, Sibiu și „Șoimii”. Totuși, nu puține au fost cazurile în care sportivii au lipsit, iar diplomele și plicurile în care se aflau sumele de bani au fost ridicate de colegi sau antrenori.

Pentru ca premierea să nu înceapă abrupt, organizatorii au adus, în deschidere, un cor format preponderent din fete de liceu, care a interpretat câteva colinde. Ultima melodie, din repertoriul internațional  – „You raise me up” – a surprins mai mult emoția componenților corului, și mai puțin nerăbdarea care se instalase în rândul publicului din sală. Premierea propriu-zisă a început într-un târziu, exact când în sală intra grăbit Ștefan Firu, Inspectorul Școlar General. „Cred că una din cupe mi se cuvine și mie, pentru că am făcut un raliu din Brașov și până aici, pentru a ajunge la premiere”, a spus acesta. Firu a fost rugat să se așeze pe locurile din față, iar Inspectorul Școlar a replicat „Bine! Cei din spate stau acolo ca să vadă, iar cei din față, ca să fie văzuți”.

 Apoi, s-a trecut la strigarea elevilor, însoțită de o prezentare succintă a performanțelor realizate în anul 2012.  În fața auditoriului, pe scenă, pe sportivi îi așteptau un zâmbet, felicitările de rigoare, dar și un plic cu bani. Sumele au fost modice și insuficiente pentru a întreține performanța - cel puțin după cum spuneau mulți antrenori din public, dar premierea s-a axat exclusiv pe recunoașterea meritelor sportivilor și mai puțin pe problemele financiare cu care se confruntă sportul sibian, în particular, și cel românesc, în general.  Însă, pe drumul spre marea performanță, un sportiv are nevoie exact de ceea ce au dorit organizatorii să transmită: munca asiduă este răsplătită, iar rezultatele reprezintă cea mai bună carte de vizită.

Premiile în bani au fost de 50 de lei( locurilor 6-10), între 100 și 250 de lei(locurile 2-5) și de 300 de lei(locul I). La profesori, plicul a conținut suma de 250 de lei, în timp ce la echipele câștigătoare sumele au fost cuprinse între 300 și 1.100 de lei.

Liana Pall, câștigătoarea ediției

Marea câștigătoare a fost, fără dar și poate, culturista Liana Pall(foto), de la CSȘ Șoimii Sibiu. Probabil una din cele mai valoroase sportive pe care le-a dat Sibiul în ultima vreme, Liana, multiplă campioană europeană și mondială, a câștigat locul doi în clasamentul pe 2012 al sportivilor de la CSȘ „Șoimii” Sibiu, dar și Premiul Special, acordat la final. Antrenorul sportivei, profesorul Ioan Curtean, a ocupat locul I la categoria „primii zece profesori din CSȘ-urile Județului Sibiu”. Atleta Anca Bunea nu avea cum să rateze primul loc dedicat sportivilor din Mediaș, iar judoka Daniel Natea, de la CSȘ „Șoimii” Sibiu a plecat cu cupa pentru locul I. „O adaug la colecție”, a spus Natea, zâmbind, după ce și-a primit trofeul.

Sportivii premiați

Primii zece sportivi de la CSȘ „Șoimii” Sibiu sunt Daniel Natea(judo), Liana Pall(culturism), Alina Voaideș(atletism), Dan Aldea(culturism), Elena Constantin(judo), Răzvan Roman(atletism), Ovidiu Dragoman(judo), Andreea Necșoiu(atletism), Ovidiu Secășan(culturism), respectiv Ovidiu Butoieru(rugby).

De la CSȘ Sibiu au fost premiați (de la locul 1 la 10) Andrei Munteanu(gimnastică), Anca Șerb(sărituri în apă), Luana Cherecheș(sărituri în apă), Robert Ciuculete(gimnastică), Cristian Phong Precup(gimnastică), Andrei Roman(înot), Vasile Rotaru(gimnastică), Teodora Vasilaș(patinaj viteză), Paul Păvală(înot), Vlad Tincu(baschet).

Ordinea celor zece sportivi de la CSȘ Mediaș a fost următoarea: Anca Bunea(atletism), Daniela Loghin(atletism), Alina Moldovan(atletism), Raluca Oprea Floca(tenis de câmp), Mădălina Mândru(handbal), Paul Dîrloșan(baschet), Malik Pușcatu(fotbal)/Horațiu Răduț, Lavinia Savu/Rareș Popescu(ateltism), Elena Avădanei/Daniel Faff, respectiv Nicoleta Popa Bostiog/Raluca Chisăliță(baschet).

Echipele și profesorii din CSȘ-urile județului: baschetul, pe primul loc

Topul realizat pentru echipele de la CSȘ Sibiu  a fost câștigat de junioarele I de la baschet feminin, reprezentate de căpitanul Mădălina Geleriu. Locul doi a revenit handbalului și a fost înmânat căpitanului Robert Voica. Baschetul practicat de junioarele II a prins podiumul. Fetele au fost reprezentate de căpitanul Sabina Armenean. Pe locul patru s-au clasat voleibalistele junioare I, reprezentate de Oana Gheorghiță, căpitanul echipei.

La profesori, Anton Călin, de la baschet a câștigat. I-au urmat Matei Damian de la handbal și Dan Gheorghiță de la volei.

Cei 10 profesori din CSȘ-urile județului

Câștigătorul categoriei a fost Ioan Curtean(foto), de la „Șoimii” Sibiu, antrenorul Lianei Pall. I-au urmat Maria Roșianu, Vasile Herman, Octavian Crețu, Ruxandra Cherecheș, Vasile Ibășfălean, Andrei Găvozdea, Adrian Toma, Anca Miclăuș, Ioan Miclăuș.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

dvd

Acum 9 ani

va lamentati peste tot ca hanbalul sibian nu exista; dar faceti ceva pentru el? ignorati ca au obtinut locul IV la nivel national sub conducerea prof. Matei Damian la care nu faceti nicio referire. Poate sa ia notite si ISJ
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus