Vineri,
09.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Cine-i vinovat pentru vreme?

Peste 370 000 de sibieni au fost așteptați la urne în cele 370 de secții deschise duminică.  Prefectura Sibiu a tipărit 830.456 de buletine de vot, din care 414.200 pentru Camera Deputaţilor şi 414.200 pentru Senat. La secţiile de votare au fost distribuite 828.400 de buletine de vot. Toată pregătirea a fost făcută pentru aproximativ o treime din sibienii așteptați să pună ștampila, la vot. Totul, ca să se vorbească numai de zăpadă.

 
Principalul personaj al duminicii votului n-au fost nici pe departe candidații, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea, ci zăpada. Primarul  Klaus Johannis a propus chiar, imediat după ce a votat, ca votul parlamentarelor să nu mai fie ținut în toiul iernii. ”Se dovedește încă o dată de ce este nevoie de alegeri într-un anotimp moderat și nu în miez de iarnă”, a declarat Johannis la ieșirea de la vot. Trecând la cele lumești, primarul a spus că a votat pentru un Parlament mai curat și mai puternic. ”Am votat pentru un Parlament un pic mai puternic și un pic mai curat, decât cel care a fost până acum. Mie mi-a părut foarte rău că Parlamentul, în ultimii ani, a fost în diferite faze, neglijat de celelalte puteri ale statului, a devenit aproape o anexă a altora, este altfel decât ne imaginăm și altfel decât prevede Constituția. Eu personal și Forumul German ne dorim un parlament puternic și pentru asta e nevoie de oameni curați și dedicați – în sensul cel mai bun – politicii în Parlament. Eu am ales astfel de oameni, sper că și alții fac la fel”, a declarat primarul Sibiului la ieșirea de la urne.
Primul candidat din municipiul Sibiu care a votat duminică, încă de la ora 8,00, a fost vicepreşedintele PDL, deputata Raluca Turcan. Ea a declarat că îşi doreşte al treilea mandat şi care speră ca zăpada de afară să nu îi împiedice pe români să iasă la vot, dar şi să aducă "corectitudine şi decenţă în politica românească". "Am votat pentru oameni care să facă diferenţa prin implicare în Parlament şi în comunităţile lor. Eu îmi doresc ca oamenii să vină la vot, să îşi spună cuvântul pentru oamenii care să facă legi pentru ei şi în acelaşi timp, poate că zăpada de afară va fi de bun augur, să aducă mai multă corectitudine şi decenţă în politica românească", a spus Raluca Turcan. 
Tot zăpada a fost esența și-n declarațiile politice ale președintelui Consiliului Județean, Ioan Cindrea și a candidatului minorității germane, Ovidiu Ganț. Președintele CJ și-a menținut programul din ziua votului, însă a fost nevoit să se trezească de dimineață, pentru a putea ieși din casă. “M-am trezit de la 6 jumătate dar am dat cu lopata la zăpadă, niciodată nu a căzut atât într-o singură noapte”, a spus Ioan Cindrea. Reprezentantul minorității germane, deputatul Ovidiu Ganţ nu a ajuns la ora programată la vot, pentru că a fost nevoit să cureţe zăpada. ”Nu am votat încă pentru că a trebuit să dau zăpada, chiar şi pe domeniul public, pentru că nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire”, a spus Ganţ, citat de Agerpres. Ganț s-a declarat pesimist în ceea ce priveşte prezenţa la vot şi estimează că la nivel naţional, la finalul zilei, nu se vor aduna nici 40 la sută din votanţi la urne. ”Cred că va fi o prezenţă slabă în toată ţara. Nu cred că va depăşi 40 la sută”, a opinat deputatul FDGR.
 
CASETĂ
Numărul alegătorilor din județ, pe colegii
Senat, Colegiul 1 - 141.645; 
Senat, Colegiul 2 - 122.640;
Senat, Colegiul 3 - 107.047;
 
Camera Deputaților, Colegiul 1 - 66.774; 
Camera Deputaților, Colegiul 2 - 74.871;
Camera Deputaților, Colegiul 3 - 63.402; 
Camera Deputaților, Colegiul 4 - 59.238;
Camera Deputaților, Colegiul 5 - 59.984;
Camera Deputaților, Colegiul 6 - 47.063;

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

baaaaaa

Acum 10 ani

ba ce poza tare.unde este facuta in siberia? halal romania...totul este k in scenele apocaliptice din filemele sf...
Raspunde

BLa BLa Band

Acum 10 ani

Poza e din sahara, nu vezi nisipul alb?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus