Miercuri,
12.08.2020
Partial Noros
Acum
27°C

Cine sunt noii parlamentari de Sibiu

16 Decembrie 2012 22:47

Din cei 12 parlamentari, șapte sunt oameni care au mai fost în parlament. Dintre aceștia, șase au fost parlamentari în legislatura 2008-2012. Nicolae Neagu a mai fost senator în legislatura 2004 – 2008. Alți cinci sunt nume noi. Aceștia sunt Ioan Tămâian, Ioan Axente, Iacob Pușcaș, Gheorghe Frăticiu și Sorin Ilieșiu.

Tămâian se mută de la apartamentul de 29 mp, la hotelul parlamentarilor

Ioan Tămâian este unul dintre cei doi patroni asociaţi ai firmei "Ion Art Glass", fondată în februarie 1992. În 1982 a absolvit Academia de arte ”Ion Alexandrescu” din Cluj-Napoca, iar după câțiva ani a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Recent a deschis un service auto, lângă atelierul de sticlărie. Este membru PNL activ din 2011. În iulie 2012 a fost pe listele USL pentru Consiliul Local Sibiu și a și obținut un mandat de consilier, la care va fi nevoit să renunțe acum.

Pe lângă Ion Art Glass, Ioan Tămâian este acționar și la Sunshine Design SRL, tot cu 50%. Este președinte al Asociației Sibiu a Uniunii Artiștilor Plastici. În declarația de avere, Ioan Tămâian a scris că deține șase terenuri, cumpărate în perioada 1997 – 2005 și deține o casă și un apartament în București, de 29mp. În total, în anul 2011, soții Tămâian au avut venituri de 19500 lei, dar are și un împrumut în valoare de 20.000 de euro.

Ioan Axente, de la Logan, la Logan

Ioan Axente este comisar șef adjunct la Oficiul pentru Protecția Consumatorului s-a născut în satul Benești, comuna Alțâna, a studiat la Liceul Agricol din Sibiu și a urmat cursurile Facultății de Zootehnie şi Medicină Veterinară Timişoara, secţia Zootehniezootehnia la Timișoara. S-a întors apoi în Sibiu, unde timp de 13 ani a lucrat  în cadrul Laboratorului LAREX. Axente are două terenuri, o casă cumpărată în 1982, de 68mp, are un autoturism Dacia Logan, cumpărat în 2005 și are în conturi 20.000 euro. A avut anul trecut venituri anuale, alături de soție de aproape 30.000 lei. Datorită acestui mandat, Ioan Axente va primi de la Camera Deputaților un autoturism nou Dacia Logan.

Teologul inginer de 34 de ani

Iacob Pușcaș este președintele PPDD Sibiu, iar acum va fi nevoit să renunțe la funcția de consilier județean, funcție obținută în urma alegerilor locale din vară. Iacob Pușcaș are 35 de ani și este unul din cei mai tineri lideri de organizație politică din Sibiu. Pușcaș S-a născut în Sebeş, a absolvit Facultatea de Inginerie, Secţia Calculatoare, în anul 2000, dar a terminat și Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu, facultate pe care a terminat-o în anul 2006.

Iacob Pușcaș este președinte al Asociației Renașterea Centru de Susținere a Activităților Sociale și Culturale Sibiu, este asociat al societății Gnosis Industry, Șura Mică și director al societății Gits Serv.
Deține un apartament de 42mp, cumpărat în anul 2012 și cam atât. A avut în 2011 venituri în valoare de 11.696 lei, de la societatea Gits Serv și alți 45.000 de lei de la PFA, pe care oferă consultanță.

Frăticiu, pe urmele lui Stoica în parlament

Gheorghe Frăticiu este cunoscut sibienilor datorită funcției de primar al Avrigului pe care a deținut-o timp de un mandat și mai ales în urma numeroaselor conflicte politice pe care le-a avut cu un al primar al Avrigului, Ilie Stoica. Stoica cel care a avut un mandat de senator în mandatul 2004 – 2008. Frăticiu este membru al Asociației Prietenii Avrigului și deține funcția de președinte al organizației Avrig a PSD.

Gheorghe Frăticiu are trei terenuri achiziționate în perioada 1995 – 2010, în suprafață totală de peste 2700 mp. Are de asemenea o casă de vacanță la Avrig, o casă în Avrig și un apartament în Sibiu și conduce un Volkswagen Polo, fabricat în 1992. Are în bancă un cont în valoare de 17.500 euro, dar și o datorie la o persoană fizică în valoare de 27.000 euro. În total, familia Frăticiu a avut în 2011 venituri în valoare de peste 50.000 de lei.

Venituri de peste 27.000 euro pe an, cere publicitate gratuită

Sorin Ilieșiu este văzut în Sibiu, chiar și de către colegii de partid varianta locală a lui Agamiță Dandanache din piesa ”O scrisoare pierdută” a lui I.L. Caragiale. Ilieșiu și-a obținut mandatul după ce a fost propus pe lista USL Sibiu la presiunea liderilor de la centru ai PNL. În locul său ar fi trebuit să candideze doctorul Minerva Boitan, apoi a fost propus doctorul Dan Sabău.

Născut în Baia Mare, la 12 decembrie 1955, Sorin Ilieșiu este licențiat în Arte al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică. Între 1979 și 1990 a fost Director de imagine la Studioul Cinematografic ”Bucuresti” Buftea. Din 1990 este conferențiar universitar la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale din București. În 1991 a fost autorul primelor emisiuni ale postului TV independent SOTI, din București. A fost director al Comisiei Video-TV a campaniei electorale a CDR (1992) și autor al clipurilor electorale ale CDR (1996).

Familia Ilieșiu deține trei terenuri în București, o casă și două apartamente în București. Soția senatorului Ilieșiu are conturi de 4.000 de dolari. Sorin Ilieșiu și soția dânsului au avut în 2011 venituri de peste 125.000 de lei (27.000 euro). Cu toate acestea, unul din proiectele legislative pe care Sorin Ilieșiu a declarat că le va propune este cel prin care instituțiile media și de panotaj să fie obligate să acorde publicitate electorală candidaților. Sorin Ilieșiu este director al SC Video Dialog SRL, președinte și director la Fundația Videomedia, membru în Consiliu de Administrație al Fundației Academia Civică și membru în Senatul Alianței Civice.

Aș vrea să mulțumesc din adâncul sufletului sibienilor care au avut încredere în mine, deși n-am avut niciun minut în emisiunile de televiziune și nicio apariție în presa locală, în afara unui interviu în Tribuna. Șansa mea a fost contactele mele cu sibienii”, Sorin Ilieșiu

Sper să nu dezamăgesc prin activitatea mea. Vreau să susțin județul Sibiu prin proiectele pe care domnul președinte Ioan Cindrea la va iniția, pentru ca sibienii să-și schimbe susținerea față de  celelalte partide și să vină spre USL”, Ioan Axente

A fost o luptă grea și mă bucur că s-a încheiat cu bine. Mă despart destul de greu de Primăria Avrig, dar sper să ajut din această poziție atât Avrigul, cât și restul localităților mult mai mult”, Gheorghe Frăticiu

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

amintiri din epoca de aur FSN

Acum 7 ani

Un lucru ar trebui să fie foarte clar pentru toată: NU S-A VOTAT PRO-USL, ci CONTRA \"asa-zisului regim\" Basescu ! Roata e rotundă şi se învârte, iar când se va opri, tare mi-e teamă că poporul român va regreta amarnic, dar va fi prea târziu! Păcat! Ne merităm soarta!
Raspunde

amintiri din epoca de aur FSN

Acum 7 ani

* toată lumea
Raspunde

alexandre

Acum 7 ani

sa faceti treaa buna si sa ne faceti mandri de voi si puneti pe primul loc binele judetului sibiu a municiipiului sibiu si a sibienilor. Daca nu veti fi tratati ca cei din ARD
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Cum sa dea politica lnainte cu fatele astea , hai sa fim seriosi s-au unit cu toti lmpotriva justitiei si cei multi si prosti i-au crezut si au votat nu stiu ca ei toti saraci vor ramane iar ei o sa scape de dosare .
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Nu numai ca veti avea soarta pedeleului, dar va mai dam si nana la fundulet...
Raspunde

anonimus

Acum 7 ani

ba ce bine aratati s-a vedem ce veti face bun pentru noi sibieni toti care ati fost la cascaval dupa ce vati vazut cu saci in caruta ati devenit aroganti zeflemitori neati numit ciumpalaci viermi si alte nevertebrate cind votam intr-o anumita directie ne jigniti ne amenintati ca vom regreta spuneti care e diferenta intre parlamentari pp-dd si voi astia care va dati telectuali concret afara s-a va inbogatiti voi neamurile si prieteni pentru ciumpalaci [resturi ] eu nu am nbici o speranta din comunisti vopsiti cu apucaturi de furat s-a o duc mai bine spuneti o lege buna pe care ati dato in 23 de ani pentru fraieri care mai cred in voi ne vedem la viitoarea campanie dragi tovarasi si pretini
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Neagu a distrus o fabrica, acum poate participa prin pricepere la distrugerea unei tari.
Raspunde

Insula Serpilor

Acum 7 ani

indiferent cine e la putere, omul de rand tot la fel ii merge: romania e in criza de cand e; suntem o natie de ratati: romania cea mai saraca din Uniunea europeana iar republica moldova cea mai saraca din Europa; nu ne putem ridica din mizeria in care traim, decat plecand din tara: singura solutie e emigrarea, care incotro; politicienii nu ne acorda nicio sansa, suntem sacrificati pe deplin, unii sa aiba totul, iar noi nimic, nimic, decat gropi, caini vagabonzi
Raspunde

B

Acum 7 ani

Spor la treaba!
Raspunde

@8

Acum 7 ani

bn zis..idem
Raspunde

Briza

Acum 7 ani

L-am votat pe dl Iliesiu crezind ca un prost ca scap de PDL cand colo vad ca Ariton este bine mersi iar senator, ma intreb dece ai candidat Iliesiule daca Ariton a ramas senator de Sibiu ? pentru ca tot Ariton sau PDL sau ARD o sa lege si o sa dezlege treburile in Sibiu, tu esti cu adevarat Agamita Dandanache aici si noi o sa platim cheltuielile zilnice pentru 2 senatori, mai ca tare prosti suntem.....
Raspunde

Albu

Acum 7 ani

Ala care se lamenteaza acum ca se reintoarce FSN-ul la putere, in detrimentul \"epocii Basescu\", uita probabil (sau ne crede atat de prosti) ca Basescu a stat linistit 3 mandate cu FSN-ul, fiind produsul politic al lor. Cu stereotipuri si cu mizeria tupeului si a minciunii nu se poate conduce o tara, poate doar un partid de vesnici tradatori. Nu spun ca USL-ul ar fi dezirabilii, dar PDL-ul a fost culmea ticalosiei.
Raspunde

adela

Acum 7 ani

Da chiar ma grabesc sa cred ca fam.Tamaian traieste din 1650 lei/luna. Ce sa-ti spun...
Raspunde

AlbuSB

Acum 7 ani

uitati-va bine la ei, luati-le greutatea acum, ca 4 ani nu-i mai vedem! Ii vom intalni doar pe santiere, cand isi vor mari casele, cand vor construi (pe imprumut, evident, dar de la noi) si alte 100 de apartamente, asa, pt siguranta viitorului familiilor lor. Si sa-i cantarim la sfarsitul mandatelor, sa punem mana pe ei si sa-i afumam de ignat! Nu de alta, dar avem exemplele jegului uman numit cazan, ingamfarii fara limite ariton, curvarului betiv neagu, etc...
Raspunde

Negru

Acum 7 ani

asta-i neamul nostru..nu stiu dc ne miram ca unu e curvar,altu e betiv,altu fura de stinge...cand si noi ne tragen din aceasi gena...suntem un popor de RAHAT!!! WTF...NICOODATA nu o sa se schimbe NIMICA in ROMMANICA..degeaba ma descarc injurand pe acest site da nu putem face nimik....:(
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus