Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Raliul Sibiului, pe harta Campionatul European 2013

Raliul Sibiului a fost inclus în calendarul Campionatului European de Raliuri 2013, unde va fi cea de-a noua etapă. Anunțul oficial a fost făcut în cadrul galei IRC 2012.

13 etape pe asfalt, macadam și zăpadă au fost incluse în calendarul Camponatului European de Raliuri FIA2013 (ERC), iar Raliul Sibiului va fi cea de-a noua etapă din acest campionat. Programate în perioada ianuarie – noiembrie pe tot curpinsul Europei, etapele din Campionatul European de Raliuri FIAvor fi promovate de Eurosport Events și transmise pe posturile de televiziune Eurosport și Eurosport 2.

Dupa ce în 2012 Raliul Sibiului a facut parte din calendarul Intercontinental Rally Challenge (IRC), etapa de la Sibiu a fost inclusă și în Campionatul European de Raliuri FIAîn perioada 25 – 27 iulie 2013. „Suntem foarte bucuroși că am reușit să păstrăm Raliul Sibiului în competiția europeană. Ținând cont că promotorul IRC a devenit și promotorul ERC și practic cele două campionate au fuzionat, a fost mai dificil să ne păstrăm locul în calendar. Am reușit acest lucru în final și suntem mândri că Raliul Sibiului va fi și în 2013 una dintre cele mai importante competiții sportive din România. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut anul acesta și îi așteptăm pe toți suporterii raliurilor pe probele speciale din 2013”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Anunțul oficial, la Paris

Anunțul oficial a fost făcut la Paris cu ocazia festivității de premiere din Intercontinental Rally Challenge. „Faptul că Raliul Sibiului a fost confirmat în calendar în fața lui Jean Todt, președintele FIA, a celorlalți organizatori, a pilotilor și oficialilor din IRC a fost extraordinar. Pentru noi a fost un moment unic”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

„Am vrut să avem un echilibru între raliuri cu suprafețe diferite și, în același timp, cu costuri rezonabile din punct de vedere logistic, iar Raliul Sibiului corespunde perfect din toate punctele de vedere. Avem nevoie de raliuri cu o bază sportivă bună, cu interes din partea media locală și cu mulți suporteri pentru a face din Campionatul European de Raliuri un succes. Acum lucrăm cu fiecare promotor în parte pentru a avea cât mai multe ore de transmisii în direct la TV de la fiecare etapă”, a spus François Ribeiro, Motorsport Development Director la Eurosport Events.

CE de Raliuri, la ediția 61

Campionatul European de Raliuri este unul dintre cele mai vechi campionate din lume, ediția din 2013 fiind editia cu numarul 61. Competiția se desfașoară sub egida FIAși va fi promovată de Eurosport Events, compania care a promovat și Intercontinental Rally Challenge, unul dintre cele mai mediatizate campionate de raliuri din lume. „Faptul că Raliul Sibiului a fost inclus pe lista celor 13 din Campionatul European, o competiție cu o tradiție și istorie incredibile, este o onoare pentru noi și vom face totul pentru ca ediția de anul viitor să fie și mai bună decât cea din acest sezon”, a mai spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Potrivit noului regulament sportiv al ERC 2013, aprobat de FIA, piloții nu vor mai fi obligați să participe la un număr minim de etape. În schimb, se vor lua în calcul cele mai bune patru rezultate din primele șapte etape și cele mai bune patru rezultate din ultimele șase. La finalul sezonului se vor acroda titluri pentru piloți și copiloți în clasamentul general, la categoria 2 roți motrice și Production Car. În plus, se vor acroda aceleași titluri și pentru echipe, iar pentru etapele de macadam se vor desfășura calificări pentru stabilirea ordinii de start.

Raliul Sibiului este programat în perioada 25 – 27 iulie pe specialele de macadam și asfalt din jurul orașului. Cartierul general și parcul de service vor fi amplasate, ca și în acest an, în Piața Mare. „Vom pleca de la formatul din 2012 și vom încerca să îmbunătățim totul pentru ediția din 2013. Cel mai important lucru este să îmbunătățim probele speciale și ne vom concentra atenția asupra acestui aspect. Vor fi mai multe probe mixte, de macadam și asfalt, și sunt sigur că vom reuși să-i atragem pe cei mai buni piloți înscriși în ERC să vină și anul viitor la Sibiu”, a mai adăugat Sorin Itu.

Calendarul  Campionatului European de Raliuri FIA2013:

1: International Jännerrallye (Austria) / asfalt/zapada / 3-5  ianuarie 2013

2: Rally Liep?ja-Ventspils (Letonia) / macadam/zapada / 1-3 februarie 2013

3: Rally Islas Canarias El Corte Inglés (Spania) / asfalt / 21-23 martie 2013 

4: SATA Rallye Açores (Portugalia) / Macadaml / 25-27 aprilie 2013

5: Tour de Corse (Franta) / asfaltt / 16-18 mai 2013

6: Croatia Rally / asfalt / 6-8 iunie 2013

7: GEKO Ypres Rally (Belgia) / asfalt / 27-29 iunie 2013

8: Rally San Marino (San Marino/Italia) / macadam / 11-13 iulie 2013

9: Sibiu Rally (Romania) / macadam / 25-27 iulie 2013

10: Barum Czech Rally Zlín (Cehia) / asfalt / 30 august-1 septembrie 2013

11: Rally Poland (Polonia) / macadam / 27-29 septembrie 2013

12: Rallye Sanremo (Italia) / asfalt / 10-12 octombrie 2013

13: Rallye International du Valais (Elvetia) / asfalt / 7-9 noiembrie 2013

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

B

Acum 11 ani

BRAVO Sibiu !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus