Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Ziua Minoritatilor Nationale din Romania celebrata la Muzeul ASTRA

În scopul cultivării multiculturalismului şi a toleranţei, Complexul Naţional Muzeal ASTRA va marca ziua de 18 decembrie prin acţiuni cultural-educative dedicate minorităţilor germane şi rrome.

În anul 1992, Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat „Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice si religioase”, primul document internaţional care garanta drepturile minorităţilor. Recunoscând importanţa acestui document, prin hotărâre de guvern, România a decis în anul 1998 ca data de 18 decembrie să fie considerată Ziua Minorităţilor Naţionale din România.

Muzeografii Camelia Ştefan (şef de secţie M.E.S.,,Emil Sigerus”) şi Oana Burcea (specialist cultura rromilor) au pregătit vizionări de filme, care aduc în prim-plan valorile şi specificul acestor etnii, iar copiii de la Grădiniţa nr. 16 Sibiu, grupa cu predare în limba germană, vor prezenta un program artistic.

În ţara noastră sunt recunoscute oficial 18 comunităţi etnice, fiecare cu particularităţile sale culturale, lingvistice şi religioase: maghiari, rromi, germani, ucraineni, ruşi lipoveni, evrei, turci, tătari, armeni, bulgari, sârbi, croaţi, cehi, slovaci, polonezi, greci, albanezi şi români.

Programul se va derula marţi, 18 decembrie, între orele 13:00 – 17:00 în sala de expoziţie a Muzeului de Etnografie Săsească ,,Emil Sigerus” din Piaţa Mică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus