Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

“Mesaj, Magie, Mit" se poate vizita la Brukenthal

Muzeele își închid porțile în perioada sărbătorilor, iar expozițiile vor putea fi vizitate din nou în 2013, cu excepția expoziției “Mesaj, Magie, Mit”, care rămâne deschisă publicului la Casa Albastra, până în 30 decembrie.

“Muzeul Naţional Brukenthal vine în întâmpinarea interesului ridicat manifestat de mass-media şi publicul larg faţă de descoperirile arheologice de pe tronsonul viitoarei autostrăzi Sibiu-Orăştie, prin organizarea unei expoziţii cu o structură modulară inedită, care oferă vizitatorilor ocazia dezvăluirii treptate – similară metodei arheologice de cercetare – a vestigiilor trecutului, purtătoare de mesaj, magie şi mit. În expoziţie sunt prezentate, pentru prima dată, trei dintre cele mai importante artefacte descoperite în siturile arheologice de la Miercurea Sibiului, punctele II şi IV şi Cristian, punctul I, de echipele Muzeului Naţional Brukenthal”, spune Sabin Luca, directorul Muzeului Brukenthal.

Pe întreg parcursul lunii decembrie, exponatele au putut fi admirate astfel: în prima decadă (1-10 decembrie) vizitatorii au fost aşteptaţi să descifreze mesajul ascuns al fragmentului ceramic de la Miercurea Sibiului II, apoi în a doua decadă (11-20 decembrie) au admirat magia care învăluie masca cu trăsături umane de la Cristian I, iar în această perioadă (21-30 decembrie) expoziţia este completată de prezenţa carului mortuar de la Miercurea Sibiului IV, simbol al miturilor de trecere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus