Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

“Anul Aniversar Wagner-Verdi" va fi deschis de Concertul de Anul Nou

Devenite deja o tradiţie, Concertele de Anul Nou din 31 decembrie şi 1 ianuarie de la Sibiu reuşesc în fiecare an să ofere publicului sibian o mostră de muzică la cel mai înalt nivel. Astfel, de fiecare dată repertoriul acestor concerte are o tematică care îşi propune să rezume întreg anul muzical: balet, baroc şi musical, care au fost doar câteva dintre direcţiile abordate în cele trei ediţii de până acum.

“În 2013 se vor sărbători 200 de ani de la naşterea a doi compozitori care au schimbat cursului istoriei operei, dorim să marcăm această dublă aniversare prin dedicarea tematicii Concertelor de Anul Nou celor doi titani: Richard Wagner şi Giuseppe Verdi. Nu se putea acest lucru fără invitaţi de marcă: Teatrul de Balet Sibiu şi cei doi bine-cunoscuţi solişti bas-baritonul Zoltan Nagy (Viena) şi soprana Daniela Vlădescu. Desigur, prin intermediul călătoriei noastre muzicale vom parcurge cu paşi rapizi genurile revoluţionate de cei doi trecând prin balete, arii de operă, operetă, musical, toate pentru a introduce publicul în atmosfera festivă a ceea ce va însemna anul 2013 din punct de vedere muzical – şi nu în ultimul rând, de a petrece alături de melomanii sibieni un Revelion de înaltă ţinută, închinat în primul rând publicului prezent negreşit la concertele Sibiu Youth Orchestra”, a declarant Gabriel Bebeşelea, dirijorul concertului.

Ediţia a IV-a a Concertului de Anul Nou se va desfăşura în 31 decembrie 2012 şi 1 ianuarie 2013 la sala Thalia, cu începere de la ora 18:00.

Programul concertului cuprinde lucrări semnate G.Bizet, P.I.Ceikovski, R.Wagner, G.Verdi, W.A.Mozart şi J.Strauss.

Eveniementul este organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România în colaborare cu Elite Art Club Unesco şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Biletele s-au pus în vânzare la Librăria Humanitas din Sibiu, magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi online pe eventim.ro. Preţul unui bilet este de 50 şi 75 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

ioi tu

Acum 9 ani

bah si unde mi s-o sculat o ditamai***cu vestea asta. si uite asa merg io acu sa i-o pun lu vecina mea.
Raspunde

ioi tu

Acum 9 ani

ditamai P U L A.
Raspunde

ioi tu

Acum 9 ani

si sami bag P U LA in gatul vost de admini cu scipturile voastre
Raspunde

ioi tu

Acum 9 ani

si GATA !!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus