Marţi,
27.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

CSU Sibiu rateaza Final Four. Sibienii, eliminati in sferturile Cupei Romaniei de BC Timisoara

CSU Atalssib Sibiu a pierdut vineri seara, pe propriul teren, în returul sferturilor Cupei României, împotriva Baschet Club Timișoara, scor final 73-76(22-16, 23-21, 14-21, 14-18).

Leii din Banat au reușit să câștige și meciul retur din cadrul sferturilor Cupei României, după ce în tur, pe teren propriu, au triumfat la două puncte, scor 84-82. 

Meciul de vineri, din Sala Transilvania din Sibiu, a avut două reprize total diferite. Dacă în prima parte a jocului, respectiv primele două sferturi, sibienii și-au dominat autoritar adversarii, în sferturile trei și patru echipa antrenată de Miodrag Perisic a arătat obosită și ușor deconectată de la importanța întâlnirii.

Sferturile unu și doi

Prima parte a jocului a aparținut gazdelor, al cărui spirit de luptă a fost dinamizat de o sală arhiplină. Suporteri ai baschetului din toate colțurile orașului au luat cu asalt Polivalenta, astfel că sala a devenit neîncăpătoare chiar înainte ca jucătorii să iasă la încălzire. Meciul a început cu o galerie dotată cu steaguri și îndemnuri la luptă pentru a trece peste diferența de două puncte din tur. Calificarea se decidea acasă, la Sibiu. Primul sfert a curs într-un singur sens, înspre panoul timișorenilor. Cele zece minute s-au scurs pe nesimțite, încât singura nedumerire a fost scorul, 22-16, realist în dreptul sibienilor, și aievea având în vedere jocul de așteptare practicat de bănățeni. O așteptare a greșelilor gazdelor, coroborată cu exactitate în execuția loviturilor din „căciulă”.

În contrast față de primele zece minute ale jocului, timișorenii au ieșit la joc în sfertul secund. O ieșire la joc cizelată, fără risipă prea mare de efort și care respecta același scenariu: specularea greșelii adversarului. Ușor, ușor, BC Timișoara a redus din diferență și a încheiat sfertul doi la doar două puncte de sibieni, scor 23-21 pentru CSU.

Sfertul trei, începutul sfârșitului

S-a intrat la cabine cu o diferență confortabilă în favoarea „studenților”, respectiv 45-37, cu toate că, de exemplu, în minutul 3.07, cele două echipe erau despărțite de doar un punct, scor 32-31. După pauza mare, spiritele au început să se încingă la deciziile, deloc puține, dictate de arbitrii întâlnirii împotriva gazdelor. În tribune se auzea clasicul „hoții, hoții”, în timp ce în teren, după o rețetă a antrenorului Srdjan Jovanovic,  BC Timișoara scurta din minut în minut diferența de pe tabela de marcaj. Dacă în minutul 4.57, sibienii stăteau confortabil la o diferență de 11 puncte, scor 53-42, în următoarele trei minute aceștia au reușit să își mai treacă în cont doar patru puncte, în timp ce leii din Banat au reușit 14 puncte, respectiv scor 57-56. Fluierul de final al sfertului trei a coincis și cu prima dată când oaspeții au trecut la conducere, pe tabela de marcaj, scor 58-59.

Sfertul patru, al liberelor

Ultimele zece minute, sau sfertul celor 11 serii de libere, au închis meciul cu un gust amar pentru fanii baschetului din Sibiu: din nou CSU nu ajunge în Final Four. Banca relativ subțire, importanța și presiunea jocului sau erorile de arbitraj au transformat un sfert care începuse bine pentru CSU Sibiu într-o nouă dezamăgire. Sfertul a început o formație a Timișoarei renăscută și capabilă să țină piept atât adversarilor din teren, cât și celor din tribune. De partea cealaltă, baschetbaliștii de la CSU Sibiu știau că între ei și Final Four stau doar zece minute. Meciul a început de la scorul de 59-60, după ce bănățenii au transformat, în minutul 9.15, prima serie de libere din cele 11 ale sfertului. A venit apoi rândul lui Lee, de la CSU, să transforme două libere, în minutul 8.33, și să ducă scorul la 61-60. Efortul său a fost dublat de lovitura de trei puncte expediată de Austin, care ducea scorul la 66-60. Sibienii s-au distanțat la opt puncte, după ce Gruev a transformat două lovituri libere cu șapte minute înaintea finalului de joc. Timișoara a revenit, apoi, transformând una din cele două libere, scorul devenind 68-61. Tot Gruev avea să îi ducă pe sibieni la nouă puncte, după alte două libere transformate în minutul 5.58. Seria liberelor a continuat, de această dată pentru echipa vizitatoare, al cărei jucător a transformat doar una din cele două lovituri, ducând scorul la 70-62. În minutul 3.38, chiar după un moment tensionat petrecut în urma unei decizii a arbitrilor, timișorenii au dus scorul la 70-64. Apoi, au urmat alte două libere, iar Leii se apropiau la patru puncte cu trei minute înaintea ultimului fluier.

Gruev, exact ca un metronom în construirea atacurilor sibiene și în transformarea loviturior libere, a avut șansa, în minutul 1.40, să mărească diferența pe tabela de marcaj. Din păcate pentru gazde, baschetbalistul a ratat ambele lovituri. 16 secunde mai târziu, scorul devenea 70-68. Apoi, timișorenii au egalat de sub panou, primind și o lovitură liberă, transformată ușor pentru 70-71. BC Timișoara a dus scorul la 70-75, după alte patru lovituri libere. Austin a dat speranțe publicului prin cele trei puncte marcate înainte cu 12 secunde înainte de final.Timișorenii cereau time out. La reintrarea pe parchet, Lee a comis cea de-a cincea greșeală personală, cu 7.3 secunde înaintea ultimului fluier, și a fost nevoit să părăsească terenul. Timișorenii beneficiau de ultima serie de două libere. Scorul final a fost 73-76 și Timișoara se califică în Final Four.

Christopher Lee a avut double-double

Cu 24 de puncte și 13 recuperări, Lee a reușit primul său double-double în Cupă. Pivotul american a avut 33 la eficiență – 13 recuperări, din care trei ofensive, două pase decisive, două intercepții și trei posesii pierdute.

CSU Sibiu: Devon Austin 26 de puncte, Lee  24 de puncte ți 13 recuperări, Gruev  9 puncte, Griskenas 6 puncte.

Comentarii

7 comentarii

me

Acum 8 ani

sa fugi de unul singur si sa ajungi al doilea. cam asa a fost la meciul retur. pe de alta parte, jenkins destul de subtirel.
Raspunde

hermann stadt

Acum 8 ani

desfiintati si baschetu ca sa fie werner fericit!
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

Păcat. A fost un meci frumos, de mare luptă. În altă ordine de idei vreau să-l felicit pe marele antrenor............. din franzelă care la 70 - 71 când aveam nevoie de un coş de 3 puncte ca să ne calificăm îl introduce în teren pe Crăciun care e apărător. Magnific maestre!!!
Raspunde

ioha pidosnicul

Acum 8 ani

Hermanshit este numele porivit pentru orasul fara sport, fara un teatru modern, fara cinematograf performant, fara mall adevarat, fara aqua-land, cu parcurile distruse, cu arhitectura la pamant, cu cladiri de patrimoniu demolate, cu o circulatie rutiera desenata parca de un dement, fara cultura reala si plin de prosti cu fitze in cap!
Raspunde

ioha pidosnicul

Acum 8 ani

Hermannshit este numele potrivit pentru orasul fara sport, fara un teatru modern, fara cinematograf performant, fara mall adevarat, fara aqua-land, cu parcurile distruse, cu arhitectura la pamant, cu cladiri de patrimoniu demolate, cu o circulatie rutiera desenata parca de un dement, fara cultura reala si plin de prosti cu fitze in cap!
Raspunde

@4,5

Acum 8 ani

Sper sa fi primul deportat din zona din care esti.D-le Carabulea pregatiti autobuzele
Raspunde

pt 6

Acum 8 ani

dar care-i problema ta? te simti? pai in mare parte are dreptate cel de la 4si 5
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus