Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Prefectul Sitterli a cerut demiterea unui director deja demis

Când toată lumea era cu gândul la cadourile lui Moș Crăciun, cu cinci zile înainte de Ajun, prefectul Ovidiu Sitterli a organizat un ultim Colegiu prefectural al anului 2012, ședință în care a găsit de cuviință să mai muștruluiască un director de serviciu deconcentrat. ”Moștenire” din vremea fostei guvernări democrat-liberale, șeful Direcției de Cultură, Călin Trufașiu, a fost directorul căruia i-a venit rândul la certat în public pe motiv că a prezentat un raport, pe care prefectul l-a caracterizat ”o încropeală, o rușine!”.
Călin Trufașiu nu a fost prezent la ședință, în mod oficial fiind anunțat ca fiind în concediu. ”Este perioada Crăciunului, trebuie să fim mai buni, dar asta nu înseamnă că trebuie să tolerăm incompetența! Materialul va fi prezentat la următoarea ședință, să sperăm de o persoană competentă, pentru că domnul director și-a luat concediu! Am să formulez cerere de demitere pentru incompetență!”, a mai spus prefectul pe tonul tăios folosit la toate ședințele în care ceartă directorii de deconcentrate pentru rapoartele întocmite.
Călin Trufașiu însă nu mai putea fi însă demis de prefect. ”Eu mi-am dat demisia de câteva săptămâni, iar domnul prefect cunoștea acest lucru”, a declarat Trufașiu, după ședința în care Sitterli l-a amenințat cu demiterea. Prefectul Sibiului nu a mai putut fi contactat în noul an 2013. Subordonații săi nu știau, de asemenea, cine este noul director al Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Sibiu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

sibian

Acum 8 ani

Asa partid asa prefect .
Raspunde

ad

Acum 8 ani

Pai a facut asta intentionat, cica concursul a si fost organizat la Bucuresti :)
Raspunde

vasile

Acum 8 ani

Prefectul nu poate demite directori de deconcentrate. Macar atita lucru ar fi trebuit sa stiti. Numirile si demiterile le face ministrul de resort, in acest caz ministrul culturii.
Raspunde

michael

Acum 8 ani

un incompetent prefectul asta. e doar sluga lui cindrea...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus