Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Actorii Teatrului National din Sibiu prezinta fragmente din istoria Romaniei pe scena unui teatru din Luxemburg

Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu prezintă vineri, 25 ianuarie, de la ora 20:00, spectacolul „Balul“ în regia lui Radu Alexandru Nica. Evenimentul va avea loc pe scena Teatrului Municipal din Esch-sur-Alzette (Théâtre Municipal de la Ville d'Esch-sur-Alzette, Luxembourg).

Cea de-a patra participare a actorilor sibieni în Luxemburg ilustrează, prin dans şi muzică, istoria pe scurt a României, din anii 1920 în anii 2000. „Balul“ este un spectacol realizat special pentru Programul Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană şi a avut premiera pe 19 ianuarie 2007. Cu o distribuţie numeroasă ce îi reuneşte acum pe actorii Mihai Alexandru, Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Gabriela Neagu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Viorel Raţă, Raluca Iani şi Pali Vecsei, producţia Teatrului Naţional din Sibiu porneşte de la ideea unui spectacol al companiei Théâtre du Campagnol şi preluată mai apoi de regizorul italian Ettore Scola în filmul „Le Bal “(1983).

Montarea de la Sibiu se concentrează pe poveşti personale construite pe fiecare decadă ilustrată, având ca elemente definitorii coregrafia lui Carmen Coţofană, cele 100 de costume ale Mariei Miu, decorul lui Helmut Stürmer şi muzica lui Vasile Şirli.

Spectacolul programat în Luxemburg are loc la invitaţia directorului Teatrului din Esch, regizorul Charles Muller, cu sprijin din partea primarului oraşului Esch-sur-Alzette, Lydia Mutsch şi al consilierului pe politici culturale, Jean Tonnar şi cu finanţare din partea Ministerului Culturii din Luxemburg.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus