Ingrediente:
-o bucată de muschi de porc, de 800-900 g
-o cutie bere neagră 500 ml
-ulei de masline
-piper
-oregano
-cimbru uscat
-2 crenguţe de cimbru
-ienibahar boabe
-un ardei iute mic şi deshidratat
-sare
Mod de preparare:
Într-un mojar adăugăm toate mirodeniile şi le strivim cu forţă. Le putem măcina şi cu o râşnita pentru condimente. Ungem muşchiul de porc cu ulei de măsline şi apoi îl masăm cu mirodeniile din mojar. Încingem apoi puţin ulei într-o tigaie şi rumenim uşor muşchiul pe ambele părţi.
Ulterior, punem muşchiul într-o tavă, stingem cu berea neagră şi introducem tava în cuptorul încins, la foc mediu, pentru o oră şi jumătate. Ornăm muşchiul cu o crenguţă de cimbru. Din când în când ungem muşchiul cu sosul din tavă.
Dacă mai este nevoie, completăm sosul cu bere. Muşchiul se serveşte cald, tăiat felii pe un platou, cu garnitură din cartofi, ciuperci sau simplu, cu murături.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1146


Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Gabi
Acum 2 ore
Un sibian vero
Acum 3 ore
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 3 ore
Urma scapa TURMA
Acum 4 ore
@5