Proiectul "Vacanţă în ţara mea" va fi promovat pentru al cincilea an, patronatul ANAT şi reprezentanţii sistemului hotelier susţinând nevoia creşterii gradului de interes al turistului român către destinaţiile din ţara noastră.
Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Corina Martin, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că interesul este promovarea destinaţiilor turistice locale.
"Vom promova pentru al cincilea an proiectul "Vacanţă în ţara mea" şi, în aceste vremuri de criză, împreună cu Patronatul ANAT şi colegii din hoteluri, am gândit că trebuie să creştem gradul de interes al turistului român către destinaţiile româneşti, să atragem turişti către destinaţiile din ţara noastră şi nu către destinaţiile străine. Interesul nostru este să promovăm destinaţiile turistice locale alături de autorităţile publice locale, alături de noi cei din industria turistică. Programele deja cunoscute - "Litoralul pentru toţi", "Înscrieri timpurii","O săptămână la munte", "Vacanţă la ţară", "Hai la băi" sau "Programul de refacere balneară" - sunt de foarte mare succes, acoperă tot anul calendaristic, dar sunt promovate din păcate fără niciun sprijin din partea autorităţilor publice centrale sub orice regim s-ar fi aflat Ministerul Turismului. Avem sprijin din partea primarilor sau a preşedinţilor de CJ acolo unde îl primim", a spus Corina Martin.
Ea a precizat că, în prezent, se lucrează la două programe de genul City Break în România. "Asta înseamnă că, aşa cum românii vin în agenţii şi cer City Break la Viena, la Paris sau la Roma, încercăm să creăm un asemenea program şi pentru destinaţii româneşti, atât pentru turiştii români, cât şi pentru turiştii străini, în măsura în care agenţiile noastre din România au contracte cu agenţii din câteva ţări pe care le avem în vedere în acest moment Austria, Germania. Vrem să îi obişnuim pe români să călătorească chiar şi pentru un week-end în destinaţii româneşti. Avem trei oraşe pilot în acest moment - Bucureşti, Braşov şi Sibiu. Românii fac circuite turistice în Spania, Franţa, Italia, de ce nu şi în România", a explicat preşedintele ANAT.
Corina Martin a adăugat că se lucrează cu câţiva transportatori, care vor pune în circuit linii de autocar din câteva oraşe din România şi se vor uni câteva agenţii de turism ce vor vinde şi promova asemenea circuite turistice.
"Cred că la Târgul de Turism al României, care va avea loc pe 14 martie, asta va fi o noutate cu care venim la târg. Cred că este important să redescoperim România turistică într-un circuit", a subliniat preşedintele ANAT.
A cincea ediţie a Forumului Naţional de Turism s-a desfăşurat sâmbătă la Predeal, în organizarea Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) şi a partenerilor - Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear (OPTBR) şi Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).
La eveniment au participat primarii din Predeal şi Râşnov, reprezentanţi ai Asociaţiilor de Promovare a Turismului din judeţele Braşov, Prahova, Sibiu, Maramureş, Cluj, Buzău, reprezentanţi ai agenţiilor de turism.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Turismul Românesc , Ministerul Turismului , Forumului Naţional , Promovare Turistică , Federaţia Patronatelor , Corina Martin , Asociația Națională , Organizaţia Patronală , Sibiu City Break , Preşedintele Asociaţiei Naţion , Federaţiei Asociaţiilor , Turismului Balnear , Turismului Rural
Vizualizari: 379
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Alt sibian
Acum 3 ore
Sorin
Acum 3 ore
Geo
Acum 4 ore
Horia
Acum 4 ore
R.