Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Am mancat Turnul Sfatului. La Weidner

Dacă vă mai amintiți de Restaurantul Sergiana din Piața Mare, atunci negreșit că aveți idee unde se află Restaurantul Weidner. Exact în același loc. Sincer, la Sergiana în restaurant nu am fost, mi-a fost destul terasa, așa că nu pot aproxima schimbările de decor ale restaurantului, acum, după rebranduire. Sau mutare. Sau repoziționare, ce-o mai fi fost acolo.

Cert este că restaurantul se află la subsolul clădirii în care s-a amenajat mini-hotelul Villa Weidner. Spațiul restaurantului este generos, loc cu gresie și fără verdeață, dar aerisit, îngrijit, împopoțonat cu ceva lemn, curățel, în general de vizitat. Sunt vreo 20 de mese aliniate pe două rânduri, preț de-un chef de firmă sau un parastas ceva mai răsărit, dacă nu cu popi de catedrală, barem un mitropolit.

Meniul pare destul de apropiat cu ce găseam la Sergiana: ciorbe românești, cărnuri românești, jumeri românești, murături de-ale noastre, în general mâncare românească în casă cu nume săsesc. Tot românește am cerut o ciorbă de burtă și specialitatea bucătarului: Turnul Sfatului. Și-o apă minerală Borsec, așa cum numai în Ținutul Secuiesc găsești.

Ciorba a venit repejor, însoțită de un chelner extrem de grijuliu. E drept, eram singurul client, însă m-a cocoloșit ca un tată-mare. ”E prea fierbinte ciorba? E prea rece? O mai încălzim? V-am adus și mujdei, ardei și smântână, s-o dregeți dumneavoastră, cum poftiți. E bună?”. De atâta drăgăleșenii, dar și din cauza apetitului aproape de nemăsurat am uitat să fac poze la începutul dezmățului culinar. Așa că am pozat o jumătate de farfurie de ciorbă, spre necinstea mea. Ciorbă corect făcută, fără ascunzișuri și ocolișuri. Aș fi mâncat până aș fi adormit cu fața în lingură. Dar trebuia să rămână loc și penru Turnul Sfatului. Și a venit. Namila.

Închipuiți-vă, conform fotografiei atașate, un turn de cărnuri, brânzeturi și ciuperci. Ba un mușchi de vită, ba o felie de cașcaval, ba un cotlet de porc, ba o ciupearcă, ba un piept de pui, ba un sos de să stai să-i cânți ca la mireasă. Multă, foarte multă carne. Și ca plugarul să fie pe deplin mulțumit și pregătit să doarmă cocoțat pe cuptor la toată cărnăraia i s-a mai atașat și o porție de cartofi. Țărănești, cum altfel. ”Apăi domnule, e o porție să mâncați, nu să mereți peste drum după ce ieșiți de-aici”, mă liniștește domol chelnerul. Sunt convins, însă, că bucătarul n-ar fi trecut de faza eliminatorie de la Master Chef. ”Băi animalule, vrei să mă omori? Tu ai habar câte calorii sunt aici???”, s-ar fi răstit la el unul din ”chefi”, arătându-i ușa.

Tot ușa căutam din priviri, când mi-a fost adusă nota de plată. 7,5 lei apa minerală, 6,5 lei – salata de murături, 11,5 lei ciorba de burtă și 40 de lei - Turnul Sfatului. În total: 65,5 lei și nici nu aveam la mine medicamentele de inimă. La banii ăștia trebuiau să-mi dea și-un pat și-o telecomandă, preț de vreo două ore. Dar n-a fost să fie. O cameră mai sus, la ”otel” costă de la 240 de lei în sus. Că în jos e restaurantul. Unde vă îndemn să mergeți dacă țineți să spargeți bani întru liniștirea burților boieri dumneavoastră.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

12 comentarii

RAMO

Acum 10 ani

trebuia sa te gandesti ca o sa te coste mult de la momentul in care ai vazut ca te cocoloseste chelnerul. dincolo de toate insa, bucura-te ca ai servit o masa pe cinste si uita de supararea notei de plata! PS: nici la Sergiana preturile nu erau mai mici.
Raspunde

ion

Acum 10 ani

cu banii astea mancai o saptamana , de , obrazul subtire cu cheltuiala se tine
Raspunde

Meniul

Acum 10 ani

Dar preturile nu erau trecute in meniu? Cred ca stiai cat costa ce ai comandat inainte sa te apuci sa mananci :)
Raspunde

maixx

Acum 10 ani

am mancat \"traista ciobanului\" si ma costat 26 de lei , a fost o bunatate felicitari bucatarului
Raspunde

mda

Acum 10 ani

Deci aici si-ar permite sa manance zilnic pranzul unul cu salariul de 1.800 de lei/ luna, dar fara sa mai poate cheltui un leu pe altceva! Doarme in strada, fara telefon mobil, fara taxe, fara benzina, fara tigari, fara un suc sau o bere... Astia-s preturi de Londra sau Milano, ba ciobanilor, nu de carciumile voastre janghinoase!!!
Raspunde

bula

Acum 10 ani

Mancaruri proaste pentru neamuri proaste... Cam asta-i bucataria,in marea ei parte, din Romania... Inventii culinare, ciudate,fara gust, a vreunui bucatar mandru... Daca tot nu avem un specific culinar propiu,al nostru, de ce nu copiem unul de prin occident care are trecere? Dar dupa cum se vede noi suntem in toate \"originali\"...
Raspunde

@6 Corect

Acum 10 ani

Toamna trecuta eram la Geoagiu la o bomba de restaurant care se bucura cel mai mare succes pe acolo. Mancare... pe gustul romanului: mult si prost.Mi-a ramasa intiparit in minte o discutie dintre un client ce-si revarsa burtile peste scaun si ospatarira. Vrand sa-i faca probabil un compliment,laudandu-i mancarea servita,a slobozit urmatoarele:\"D-ra, mancarea a fost absolut... colosala!\",intonatia cu care a rostit cele cateva cuvinte sugerand satisfactia umplerii imensului burdihan cu munti de carne, litri de ciorba de burta...etc. Superb... parfum ;-)
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Mult, prost si..scump! Sunt curios daca ai decontat la ziar nota de plata!
Raspunde

ios

Acum 10 ani

o fost moka pt tine ?
Raspunde

bulisor

Acum 9 ani

am citit cu atentie toate artcolele tale,nu stiu cine te plateste pentru carcoteli ?ai ideie ce inseamna sa ai un restaurant sa dai salari la oameni ?nu ie atat de simplu ca atunci cand batjocoresti....ba nu ie buna mancarea ba nu_ti convine pretul ba ospatarul ba clientii din local ba decorul ! CE AI FRATE stai acasa si fa_ti singur mancarea sa nu te mai oripileze nimic!!!!daca tot faci sondaje fale PROFI !DAR CONSTAT CA NU STI CUM.Ar trebui toti carora le aduci prejudicii de imagine sa te dea in judecata.RUSINE!!! Si cel mai trist ie ca te lasa cineva sa arunci cu noroi in niste oameni la care sigur nu le ajungi nici la degetul mic.
Raspunde

Erik

Acum 8 ani

La Casa Weidner sunt hoti care lucreaza mana in mana cu personalul. Chelnerul intarzie cu comanda pana reusesete hotul sa te faca la portofel. Mancarea e proasta. De la Politie am aflat ca au mai fost depuse 4 plangeri pentru furt in acest restaurant. Nu mai calc pe acolo.
Raspunde

Gelu Romanul

Acum 7 ani

Hotii!!! Confirm ca la acest local ospatarii sunt mana in mana cu hotii. Am pati exact ca si Erik. Ne-au tinut nemancati pana cand alti smecheri ne-au facut la buzunare. Apoi la declararii catre politie adminstratorul localului, Ban Ion a mintit spunand ca aveam banii in portofel la final. Rusine si faliment sigur, va urez din tot sufletul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus