Dacă vă mai amintiți de Restaurantul Sergiana din Piața Mare, atunci negreșit că aveți idee unde se află Restaurantul Weidner. Exact în același loc. Sincer, la Sergiana în restaurant nu am fost, mi-a fost destul terasa, așa că nu pot aproxima schimbările de decor ale restaurantului, acum, după rebranduire. Sau mutare. Sau repoziționare, ce-o mai fi fost acolo.
Cert este că restaurantul se află la subsolul clădirii în care s-a amenajat mini-hotelul Villa Weidner. Spațiul restaurantului este generos, loc cu gresie și fără verdeață, dar aerisit, îngrijit, împopoțonat cu ceva lemn, curățel, în general de vizitat. Sunt vreo 20 de mese aliniate pe două rânduri, preț de-un chef de firmă sau un parastas ceva mai răsărit, dacă nu cu popi de catedrală, barem un mitropolit.
Meniul pare destul de apropiat cu ce găseam la Sergiana: ciorbe românești, cărnuri românești, jumeri românești, murături de-ale noastre, în general mâncare românească în casă cu nume săsesc. Tot românește am cerut o ciorbă de burtă și specialitatea bucătarului: Turnul Sfatului. Și-o apă minerală Borsec, așa cum numai în Ținutul Secuiesc găsești.
Ciorba a venit repejor, însoțită de un chelner extrem de grijuliu. E drept, eram singurul client, însă m-a cocoloșit ca un tată-mare. ”E prea fierbinte ciorba? E prea rece? O mai încălzim? V-am adus și mujdei, ardei și smântână, s-o dregeți dumneavoastră, cum poftiți. E bună?”. De atâta drăgăleșenii, dar și din cauza apetitului aproape de nemăsurat am uitat să fac poze la începutul dezmățului culinar. Așa că am pozat o jumătate de farfurie de ciorbă, spre necinstea mea. Ciorbă corect făcută, fără ascunzișuri și ocolișuri. Aș fi mâncat până aș fi adormit cu fața în lingură. Dar trebuia să rămână loc și penru Turnul Sfatului. Și a venit. Namila.
Închipuiți-vă, conform fotografiei atașate, un turn de cărnuri, brânzeturi și ciuperci. Ba un mușchi de vită, ba o felie de cașcaval, ba un cotlet de porc, ba o ciupearcă, ba un piept de pui, ba un sos de să stai să-i cânți ca la mireasă. Multă, foarte multă carne. Și ca plugarul să fie pe deplin mulțumit și pregătit să doarmă cocoțat pe cuptor la toată cărnăraia i s-a mai atașat și o porție de cartofi. Țărănești, cum altfel. ”Apăi domnule, e o porție să mâncați, nu să mereți peste drum după ce ieșiți de-aici”, mă liniștește domol chelnerul. Sunt convins, însă, că bucătarul n-ar fi trecut de faza eliminatorie de la Master Chef. ”Băi animalule, vrei să mă omori? Tu ai habar câte calorii sunt aici???”, s-ar fi răstit la el unul din ”chefi”, arătându-i ușa.
Tot ușa căutam din priviri, când mi-a fost adusă nota de plată. 7,5 lei apa minerală, 6,5 lei – salata de murături, 11,5 lei ciorba de burtă și 40 de lei - Turnul Sfatului. În total: 65,5 lei și nici nu aveam la mine medicamentele de inimă. La banii ăștia trebuiau să-mi dea și-un pat și-o telecomandă, preț de vreo două ore. Dar n-a fost să fie. O cameră mai sus, la ”otel” costă de la 240 de lei în sus. Că în jos e restaurantul. Unde vă îndemn să mergeți dacă țineți să spargeți bani întru liniștirea burților boieri dumneavoastră.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Piata Mare , Ţinutul Secuiesc , Turnul Sfatului , Restaurantul Sergiana , Restaurantul Weidner , Villa Weidner , Master Chef România
Vizualizari: 4557
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
R
Acum 4 ore
Emil
Acum 5 ore
Newman
Acum 5 ore
Newman
Acum 5 ore
C