Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

De ce mint Cazan si Cindrea?

Rând pe rând, Ioan Cindrea și Mircea Cazan, co-președinții USL Sibiu, au presărat în ultimul timp, în intervențiile lor în mass-media, mici minciuni menite să le sporească imaginea în ochii electoratului, dar să le și crească încrederea în propriile partide. Ioan Cindrea a vrut să pară în ultimul timp liderul autoritar al USL, iar pentru a-i pune la punct pe colegii din PNL a vorbit vrute și nevrute despre înțelegerile dintre partide. O parte și le-a retras, motivând că ”a glumit”, altele au fost infirmate de președintele FDGR, Klaus Johannis, dar și de partenerul Mircea Cazan. De cealaltă parte, Cazan a vrut să-și arate și el forța de negociere în fața colegilor din Alianța de Centru Dreapta (ACD), față de care are o dispută privind postul de vicepreședinte al Consiliului Județean, și a vorbit foarte mult despre planuri și negocieri cu restul formațiunilor din Consiliul Județean. Negocieri negate de liderul FDGR, Klaus Johannis, de exemplu.

Startul în dezinformări l-a dat liderul PSD Sibiu Ioan Cindrea. El a ”informat” mass-media încă de la sfârșitul anului trecut că el va decide cine va fi viitorul vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu. ”Colegii din PNL vor veni cu trei variante, iar eu voi alege”, anunța Ioan Cindrea. În 2013, a revenit și a completat: ”Colegii liberali trebuie să hotarască cine vine. Era o glumă că voi alege din trei variante. Voi fi de acord cu orice nominalizare. Eu pot comunica cu oricare”, a declarat ceva mai puțin războinic Ioan Cindrea.

Apoi a început să se contreze cu liderii PNL, cu privire la postul de prefect. Întrebat dacă există un algoritm politic în cadrul USL, conform căruia cine deține președinția Consiliului Județean nu poate avea și nominalizarea pentru postul de prefect, Cindrea a fost categoric. ”Cred că nu știe ce vorbește persoana respectivă”, a spus liderul social-întrebat, atunci când a fost întrebat de înțelegerea din cadrul USL. ”Persoana respectivă” s-a dovedit a fi nu una, ci trei. Pe rând, liberalii Minerva Boitan, Nicolae Neagu și Mircea Cazan au recunoscut înțelegerea din cadrul USL. ”S-a pus aici problema unei grile, exista o discuție înaintea alegerilor locale în care s-a pus problema unei echități de forțe în cadrul USL, astfel încât cine depune candidatura la consiliul județean, renunță la poziția de la prefectură, era o chestiune de compensare în cadrul USL”, a spus Nicolae Neagu. ”Știam de aceste discuții din perioada de dinaintea alegerilor locale. Cred că domnii Cindrea și Cazan știu bine ce au de făcut”, a spus Minerva Boitan. Același lucru l-au rostit apoi Mircea Cazan, însă în opinia lui Cindrea, ”nu știe ce vorbește persoana respectivă”.

O altă declarație cel puțin hazardată a avut Cindrea atunci când a vorbit despre relația USL cu FDGR, Cindrea a vorbit despre o alianță. Liderul FDGR, Klaus Johannis i-a răspuns: ”nu există”. ”Noi avem un protocol, o alianță cu FDGR, e transparentă, spusă public, de când am început activitatea la Consiliul Județean mă bazez pe acest protocol de colaborare, aici la Sibiu, între USL și FDGR. E transparent, este evident în vot la toate acțiunile noastre”, spunea la începutul săptămânii trecute Ioan Cindrea. După numai două zile, Klaus Johannis a infirmat declarația președintelui PSD Sibiu. ”Nu există așa ceva și nu va exista. Nu văd motivul”, a fost răspunsul lui Johannis.

Nici liderul PNL, Mircea Cazan nu a stat mai bine la capitolul minciuni. Cazan a declarat că în cazul negocierilor din cadrul Consiliului Județean, pentru propunerea unui liberal în funcția de vicepreședinte, și-a luat toate măsurile: ”Eu am pornit negocieri și cu ceilalți, în afara PC, cu celelalte partide din CJ”, spunea Cazan. Doar că tot din partea FDGR a venit din nou infirmarea. ”Cred că aceste lucruri trebuie să le clarifice USL, în interior, după care vom putea avea o discuție prietenească. Există și alte proceduri posibile, dar atunci nu vom avea o discuție prietenească”, explicând apoi că nu a fost contactat de vreun lider USL.

Cu toate acestea, relațiile la vârful USL Sibiu par să se păstreze în condiții acceptabile. Asta cel puțin până în momentul în care vor mai avea din nou ceva de împărțit.   

Am negociat foarte mult ca să mergem cu Virgil Popa pentru primărie (n.r. la alegerile locale din 2012). Nu știu dacă era mai bine sau mai rău, eu cred că era o soluție mult, mult mai bună (n.r. decât Dragoș Floarea - PC)”, Mircea Cazan, ianuarie 2013;

La alegerile generale s-au negociat candidații la parlamentare, cinci la PSD, patru la ACD. Nu vă ascund faptul că am avut mai multe discuții cu cei de la PC ca dânșii eventual să ia un loc neeligibil la care am căutat împreună mai multe soluții, au spus că nu vor. Ei avut 21 de candiaturi la nivel central eligibile, iar candidaturile pentru Sibiu, au spus că nu e cazul pentru Sibiu. Probabil că nici cei de aici nu s-au bătut extraordinar”, Mircea Cazan, ianuarie 2013;

A fost o problemă care nu a depins de mine, eu am aflat ultimul, dacă nu aflam ultimul, poate că altul era rezultatul acum. (...) Acum, dacă suntem sibieni, e normal să luptăm pentru sibieni”, Mircea Cazan, în ianuarie 2013, legat de candidatura lui Sorin Ilieșiu, în locul doctorului Sabău.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Zoli

Acum 8 ani

Mai multa seriozitate, domnilor!
Raspunde

Niku

Acum 8 ani

Au venit romani la putere vorbesc mult prost si fara rost nare sunt olteni domnule primar dale pestenas bafta
Raspunde

cuuc

Acum 8 ani

2 jegosi
Raspunde

sas cinstit

Acum 8 ani

nu se vede ce politiceni avem uitativa cum motiveaza bugetu primit de la centru pe locul 39 din 41 de judete ne da mai putin vezi doamne ca e FDGR la conducerea SIBIULUI bai xenofobilor cei daca ne conduc acesti oameni sunt romani de etnie GERMANA bugetu s-e face dupa cit dai la fisc nu dupa cum vrea muschi luiu cine este vremelnic la putere nu sunt bani lu masa va acoperiti servilismu si pupincurismu ducind idea ca nu voi sunteti de vina ci FDGR alo drepturile minoritatilor in ROMANIA se practica xenofobia si discriminarea pe criteri etnice
Raspunde

@ sas cinstit

Acum 8 ani

Analfabetule, se confirma ca esti saul \'cinstit\' care injura romanii in toate comentariile si militeaza pentru \"autonomie\" in fundul gradinii. Esti ilustratia vie a proverbului ca \"sasul daca nu-i prost, nu-i sas adevarat\"! Se vede ca esti bou, deoarece nu a zis nimeni ca Sibiul nu primeste fonduri din cauza blestematului vostru de FDGR. Partide etnice, revizioniste si revansarde , asa cum sunteti voi si UDMR nu exista in tarile civilizate.
Raspunde

@ sas cinstit

Acum 8 ani

Analfabetule, se confirma ca esti sasul \"cinstit\" care injura romanii in toate comentariile si militeaza pentru \"autonomie\" in fundul gradinii. Esti ilustratia vie a proverbului ca \"sasul daca nu-i prost, nu-i sas adevarat\"! Se vede ca esti bou, deoarece nu a zis nimeni ca Sibiul nu primeste fonduri din cauza blestematului vostru de FDGR. Partide etnice, revizioniste si revansarde , asa cum sunteti voi si UDMR nu exista in tarile civilizate.
Raspunde

Sorin

Acum 8 ani

ALO USL SIBIU?? Astept un punct de vedere fata de autostrada Sibiu- Pitesti, spitalul nou de pe Calea Poplacii si explicatii despre bugetul rusinos acordat Sibiului. Se adude? SE AUDE??????????
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

rusine usl ...nu faceti nimic pentru acest oras ...mizerilor..
Raspunde

cas13

Acum 8 ani

mincinosi ,duplicitari, caractere infecte, slugoi ai sasului. fiecare decizie o cenzureaza sasul. au facut totul ca nimeni sa nu patrunda in cercul lor de infractori in frunte cu sasul.
Raspunde

Prostul

Acum 8 ani

Hitler a fost un national socialist dar noi cati nationalisti sicialisti avem ???Jeguri al istoriei...
Raspunde

mircea

Acum 8 ani

mafiotii sibiului cindrea si cazan stim foarte bine dar nu se nici o masura impotriva mafiotilor
Raspunde

ULOS

Acum 8 ani

De ce mint Cazan și Cindrea? Din obisnuinta! Si pentru ca prostimea i-a votat din nou.
Raspunde

Magda

Acum 8 ani

Tot Usl-ul este bazat pe minciuna! Cindrea cu sotia vor avea proces cu ANI in martie. Speram sa se faca dreptate. La fel si cu securistul Cazan , Terea de la Directia Silvica si toti cei ca ei. PARVENITILOR; RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus