Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
15°C

ACTUALIZARE Inselaciune prin anunturi cu locuri de munca. Barbatii au fost arestati preventiv | VIDEO

miercuri, ora 17.10:

Cei doi sibieni acuzați de înșelăciune au fost arestați preventiv pentru 29 de zile. 

miercuri, ora 10.41:

După ce au fost reținuți pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, sibienii acuzați de înșelăciune vor fi astăzi, 30 ianuarie, prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu , cu propunere de arestare preventivă. Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, Z. Nicolae, de 36 de ani, şi P. Raul, în vârstă de 26 de ani, riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 12 ani.

 

 

Actualizare, ora 15.40:

Victimele celor doi nu sunt doar din Sibiu, ci și din alte județe ale țării, precum Bistrița, Mureș, Cluj sau Alba. De altfel, bărbații postau anunțuri atât în presa scrisă, cât și în mediul on-line, pe diferite site-uri de profil. Nici presa locală nu a fost ocolită. Spre exemplu, bărbații au postat falsele anunțuri în ziare precum „Tribuna”, „Sibiu 100%” și „De toate pentru toți”. În on-line, anunțurile-capcană erau plasate pe mai multe site-uri, din care reamintim cugetliber.ro.

 

Actualizare, ora 13:50: Bărbații acuzați de înșelăciune au fost aduși la Poliție, după ce angajații SIF au efectuat două percheziții la domiciliile acestora. Sibienii  vor fi reținuți pentru 24 de ore, după care, miercuri, vor fi prezentați Parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Cei doi bărbați postau anunțuri pe internet, în care promiteau job-uri în străinătate. 

Sibienii cercetați pentru înșelăciune nu comunicau direct cu victimele, ci acestora  din urmă li se indica un cont bancar, în care trebuiau să depună suma de 200 de lei. Apoi, bărbații care promiteau locuri de muncă în străinătate dispăreau pur și simplu. „La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au fost conduse două persoane cercetate pentru infracțiuni pe piața forței de muncă. Urmează să fie audiate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor și reținute, cel mai probabil. Până în prezent s-au identificat 250 de persoane prejudiciate, cu un prejudiciu estimat la 50.000 de lei. Cei doi bărbați plasau anunțuri pe site-uri și recrutau în acest fel forță de muncă. Însă, anunțurile erau false. După ce persoanele, care dădeau curs acestor inviații, achitau suma de 200 de lei, ulterior nu îi mai puteau găsi nici telefonic, nici în alt fel pe cei doi bărbați”, a declarat Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

 

 

 

De menționat că la Poliție s-au înregistrat circa 100 de plângeri pe numele celor doi. Reamintim că până în acest moment, în acest caz, 250 de persoane au fost păgubite. Prejudiciul este estimat la 50.000 de lei.

 

știre inițială

Polițiștii au demarat marți percheziții la domiciliile a doi sibieni cercetați pentru înșelăciune. Cei doi postau anunțuri pe internet și în ziare, pretinzându-se intermediari de forță de muncă în Germania. Cereau CV-uri și între 200 și 300 de lei, bani pentru înscriere, după care nu mai răspundeau la telefon. În total, au păcălit peste 250 de oameni, iar prejudiciul este estimat la peste 50.000 lei.

Comentarii

4 comentarii

sergiu

Acum 8 ani

Ar trebui sa le dati si numele!
Raspunde

valcean

Acum 8 ani

tipic sipian, nu ma mira.
Raspunde

OTV

Acum 8 ani

jigodiile de politisti si procurori se uita doar la 100 de reclamatii. nu misca un deget daca-i doar unu\' inselat
Raspunde

COSTEL

Acum 8 ani

PROSTIA MARE ESTE A OAMENIILOR,CUM NAIBA SA BAGI BANI IN CONT DACA NU ESTI SIGUR CA PLECI,CUM POTI SA FI ASA DE PROST FOARTE BINE LE-O FACUT,ALTADATA FITI FOARTE ATENTI UNDE BAGATI BANI....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus