Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Workshop international de coregrafie pentru studentii ULBS

Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu organizează miercuri, de la ora 18:00, un workshop internaţional de coregrafie - dansuri tradiţionale la care sunt invitaţi să participe studenţii români şi străini care studiază la ULBS.

Programul pregătit de organizatori se doreşte a fi în primul rând unul de bun venit noii promoţii de studenţi sosiţi la Sibiu prin Programul Erasmus. Cei 20 de studenţi proaspăt sosiţi din Spania, Polonia, Cehia şi Turcia, dar şi ceilalţi studenţi străini şi români au posibilitatea să să descopere diversitatea costumelor, a dansurilor şi a muzicii tradiţionale româneşti. Workshop-ul include muzică live, demonstraţii de jocuri populare specifice fiecărei regiuni a României şi lecţii de iniţiere în paşii de bază ai jocurilor populare româneşti. Pe lângă acestea organizatorii au pregătit şi o serie de surprize pentru oaspeţii străini.

“Structura acestui prim atelier de coregrafie organizat anul acesta a fost gândită astfel încât studenţii străini să perceapă diversitatea şi bogăţia culturii tradiţionale româneşti. Având în vedere că majoritatea studenţilor sosiţi în această săptămână sunt pentru prima dată în ţara noastră, am considerat că aceste forme de interacţiune sunt deosebit de utile, pe de o parte pentru o bună socializare cu studenţii români, iar pe de altă parte pentru o bună promovare a ţării noastre şi a centrului universitar Sibiu”, declară Liliana Popescu directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus